Neurologie

Onze neurologen onderzoeken en behandelen aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg, zenuwen en spieren.

Iedere neuroloog heeft een eigen aandachtsgebied. We hebben ook een aantal specialistische spreekuren waar u met een specifieke aandoening heen kunt. Samenwerken vinden wij erg belangrijk, vooral met u.

Bereikbaarheid

024 365 82 10
maandag - vrijdag
8.30 - 12.30 uur
Voor spoedvragen blijft de polikliniek tussen 12.30-16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Gang van zaken polikliniek neurologie

  • U meldt zich bij Meldpunt 1B. Daar wijst een medewerker waar u kunt wachten.
  • Daarna neemt u plaats in de wachtkamer.
  • Een doktersassistent roept u op en brengt u naar de spreekkamer.
  • De arts komt bij u. Hij stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig krijgt u een lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt de arts het vervolg.
  • Na het gesprek met de arts regelt de polikliniekmedewerker de eventuele verdere afspraken. Deze probeert de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis te komen.

Medisch specialistische keuring / CBR

Voor het verlengen van uw rijbewijs kan soms een medisch specialistische keuring nodig zijn. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kan hiertoe besluiten als u op de ‘Eigen Verklaring’ heeft aangegeven dat u een ziekte van hersenen of zenuwstelsel heeft, of een geneesmiddel gebruikt dat een negatieve invloed op het zenuwstelsel kan hebben. Meer uitleg over het standpunt van de Nederlandse Vereniging van Neurologen.

In dat geval krijgt u een brief van CBR waarin staat dat u een medisch specialistische (neurologische) keuring moet aanvragen. Voor deze keuringen kunt u in CWZ terecht.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.