Neurologie

Op de afdeling neurologie onderzoeken en behandelen we aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg, zenuwen en spieren.

Wie zijn we?
De 8 neurologen en 2 kinderneurologen van CWZ zien patiënten die verwezen worden door de huisarts met een mogelijke neurologische aandoening. Denk hierbij aan hoofdpijn of een andere aandoening aan de hersenen, spieren of zenuwen. Iedere neuroloog heeft zijn eigen aandachtsgebied(en).

Wat doen we? 
Samenwerken vinden wij erg belangrijk. Vooral samen met u. We hebben ook een aantal specialistische spreekuren waar u met een specifieke aandoening heen kunt.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 82 10
maandag - vrijdag
8.30 - 12.30 uur
Voor spoedvragen blijft de polikliniek tussen 12.30-16.30 uur telefonisch bereikbaar.

Waarvoor kunt u bij ons behandeld worden?

Hoofdpijn
Ernstige hoofdpijn is heel lastig en erg vervelend. In ons expertisecentrum hoofdpijn en aangezichtpijn zoeken we samen met u naar een oplossing.

Slapeloosheid 
Als u niet goed kunt slapen, is dat erg lastig voor uw dagelijks leven. In ons slaapcentrum bent u in goede handen, ook voor slapeloosheid door neurologische oorzaken. 

MS Centrum
CWZ levert goede zorg voor ms-patiënten. U kunt vertrouwen op onze kennis en goede zorg van het MS-centrum en MS-poli.

Epilepsie
De gespecialiseerde neurologen en verpleegkundigen van CWZ staan klaar om al uw vragen over epilepsie te beantwoorden op de epilepsiepoli.
 

Gang van zaken polikliniek neurologie

  • U meldt zich bij Meldpunt 1B. Daar wijst een medewerker waar u kunt wachten.
  • Daarna neemt u plaats in de wachtkamer.
  • Een doktersassisitente roept u op en brengt u naar de spreekkamer.
  • De dokter komt bij u. Hij stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg.
  • Na het gesprek met de dokter regelt de polikliniekmedewerker de eventuele verdere afspraken. Zij probeert de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Medisch specialistische keuring / CBR

Voor het verlengen van uw rijbewijs kan soms een medisch specialistische keuring nodig zijn. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kan hiertoe besluiten als u op de ‘Eigen Verklaring’ heeft aangegeven dat u een ziekte van hersenen of zenuwstelsel heeft, of een geneesmiddel gebruikt dat een negatieve invloed op het zenuwstelsel kan hebben. Meer uitleg over het standpunt van de Nederlandse Vereniging van Neurologen.

In dat geval krijgt u een brief van CBR waarin staat dat u een medisch specialistische (neurologische) keuring moet aanvragen. Voor deze keuringen kunt u in CWZ terecht.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.