Voorbereiding polikliniekbezoek

Als u een afspraak heeft op een polikliniek, krijgt u veel informatie in één keer. Het is daarom belangrijk om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw afspraak. Dit helpt om ervoor te zorgen dat u de informatie krijgt die u wilt en nodig heeft.

Had ik het maar gevraagd, had ik het maar gezegd..

Houd rekening met omleidingen in CWZ hoofdgebouw

In de periode van 19 december 2023 tot 10 maart 2024 wordt in CWZ een groot aantal branddeuren vervangen. Houd daarom rekening met omleidingen in het hoofdgebouw van CWZ. 

Thuis online inchecken

Op patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis alvast online inchecken voor uw afspraak. U controleert op MijnCWZ een aantal gegevens en u ontvangt daarna een e-mail met een QR-code. Met de QR-code kunt u zich in het ziekenhuis sneller aanmelden bij een meldzuil. Thuis online inchecken is gemakkelijk en bespaart tijd op de dag van uw afspraak! Online inchecken kan vanaf 1 of 2 dagen voor uw afspraak. U ontvangt van ons een e-mail over deze mogelijkheid en hoe het werkt.  Of bekijk deze video over online inchecken op MijnCWZ en aanmelden met QR code in het ziekenhuis.

Melden bij een Meldpunt

Iedereen die een afspraak heeft in CWZ meldt zich bij een Meldpunt. U kunt voor uw afspraak thuis online inchecken, zodat u zich met een QR-code sneller kan aanmelden bij een meldzuil. U kunt zich ook met uw identiteitsbewijs aanmelden bij een aanmeldzuil. Of bij een medewerker van het Meldpunt. Lees hieronder hoe de aanmeldzuil werkt.

Aanmelden na thuis online inchecken (Bekijk video)

  • Scan de QR-code die u per e-mail heeft ontvangen. U scant de code vanaf uw mobiele telefoon. (U kunt de code ook thuis afdrukken en vanaf papier scannen).
  • Uw afspraken van vandaag worden getoond. U kunt zich aanmelden voor uw eerste afspraak.
  • Uw afspraakticket met nieuwe QR-code en uw eerste afspraak wordt afgedrukt. 
  • Volg de route op uw afspraakticket en neem plaats in de wachtruimte.

Heeft u op dezelfde dag nog een afspraak? Scan na uw eerste afspraak de QR-code op de afspraakticket bij een meldzuil om u aan te melden voor de volgende afspraak. 

Aanmelden zonder online inchecken (Bekijk video)

  • Meldt u zich bij één van de aanmeldzuilen.
  • Kies uw soort identiteitsbewijs: ID-kaart, paspoort of rijbewijs.
  • Scan uw identiteitsbewijs en volg de instructies op het scherm.
  • U krijgt de vraag of we uw foto mogen gebruiken voor het Elektronisch Patiënt Dossier voor extra identificatie door zorgverleners. Kies ja of nee.
  • Controleer uw persoonsgegevens.
  • Uw afspraken van vandaag worden getoond. U kunt zich aanmelden voor uw eerste afspraak.
  • Uw afspraakticket met QR-code wordt afgedrukt. 
  • Volg de route op uw afspraakticket en neem plaats in de wachtruimte.

Heeft u op dezelfde dag nog een afspraak? Scan na uw eerste afspraak de QR-code op de afspraakticket bij een meldzuil om u aan te melden voor de volgende afspraak. 

Bekijk hieronder hoe u uw meldpunt kunt herkennen:

Routekaarten Meldpunten

Bedenk vooraf wat u wilt vragen

Bereid het bezoek goed voor. Uiteindelijk beslist u zelf over uw behandeling. Uiteraard in overleg met uw arts. U kunt vooraf opschrijven welke vragen u wilt stellen en welke informatie u wilt geven. Hiervoor bestaan handige gesprekstips. Bekijk voorbeelden van vragen die u kunt stellen.

Twee mensen onthouden meer dan één

Natuurlijk is het mogelijk om iemand mee te nemen naar uw afspraak. Uw familielid, vriend of kennis is welkom. Deze persoon kan u helpen bij de voorbereiding van het gesprek met de dokter. Hij kan bij dit gesprek aanwezig zijn en helpen bij het stellen van vragen. Twee mensen onthouden meer dan één.

Operatie nodig? Regel direct uw vervolgafspraken

Als u op de poli hoort dat u geopereerd moet worden, kunt u meestal meteen alle vervolgafspraken op andere afdelingen regelen. Het voordeel is dat u dan niet vaker naar het ziekenhuis hoeft te komen. Houd er rekening mee dat u ongeveer 2 tot 3 uur in het ziekenhuis bent. Plan dus na het polibezoek geen andere afspraken. Lukt dat niet, dan kunt u bij de afdeling opname afspraken maken op een andere dag.

Bent u ongevoelig voor antibiotica door bacterie?

Sommige bacteriën zijn ongevoelig voor antibiotica. We noemen ze BRMO. Ze komen in Nederland gelukkig weinig voor. De meest bekende bacteriën zijn MRSA, VRE en ESBL. U kunt deze bacteriën bij u dragen zonder dat u dit weet. Vooral bij patiënten met een verminderde weerstand of die een operatie moeten ondergaan kunnen ze infecties veroorzaken. CWZ probeert verspreiding te voorkomen. Wij checken daarom of u drager bent van zo’n resistente bacterie.

Wij stellen u de volgende vragen:

  • Werkt of woont u op een bedrijf met varkens, vleeskalveren of vleeskuikens? 
  • Bent u recent opgenomen geweest in een ziekenhuis in het buitenland? 
  • Bent u in contact geweest met iemand met BRMO (zoals MRSA)? 
  • Is uw kind korter dan 1 jaar geleden geadopteerd uit het buitenland? 

Is het antwoord op één van deze vragen ‘ja’? Meld dit dan meteen bij de balie.