Knie expertisecentrum

CWZ heeft unieke landelijk erkende topklinische expertise op het gebied van (patellofemorale) kniechirurgie.

Jaarlijks verwijzen huisartsen én orthopeden in Nederland honderden mensen naar ons centrum.

De patiënten hebben pijn aan hun knie en vaak een pijnlijke of instabiele knieschijf. Dit heeft vaak verschillende oorzaken, waarvoor meerdere behandelingen en operaties worden gecombineerd.  Onze expertise op dit terrein tilt ook de kennis en kunde op het gebied van alle andere knieklachten naar een hoger niveau.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 82 65
maandag - vrijdag
8.30 - 16.30 uur
orthopedie B56

Waarom naar het expertisecentrum knie?

 • We zijn een STZ erkend expertisecentrum en als enige in Nederland in bezit van een NOV fellowship voor patellofemorale chirurgie. 
 • We bieden hooggespecialiseerde topklinische kniezorg, waarvoor patiënten niet overal terecht kunnen. Jaarlijks kiezen honderden patiënten uit het hele land voor een behandeling in ons expertisecentrum. 
 • Wij behandelen volgens de nieuwste inzichten en technieken die in andere ziekenhuizen nog niet beschikbaar zijn.
 • Alle onderzoeken en afspraken op één dag.
 • Onze orthopedisch chirurgen en andere zorgprofesionals hebben aantoonbare wetenschappelijke kennis én jarenlange ervaring op het gebied van patellofemorale chirurgie. Lees het interview met Sander Koëter.
 • De behandelresultaten zijn uitstekend. Het expertisecentrum werkt met uitkomstmaten volgens PROMs-methodiek. De resultaten worden gebruikt voor evaluatie, optimalisatie en innovatie van de patiëntenzorg.
 • 95% van onze patiënten beveelt onze zorgprofessionals aan en beoordelen onze deskundigheid met een 9,5 (bron: Zorgkaart). Lees over hun ervaringen in de patiëntverhalen.
 • Het expertisecentrum doet veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en -technieken om bestaande behandelingen te perfectioneren.

Verwijzen naar het expertisecentrum knie

Bent u zorgprofessional en wilt u verwijzen naar het expertisecentrum knie? Of in contact komen met de medisch specialisten voor intercollegiaal overleg? Ga dan naar onze pagina voor zorgprofessionals voor meer informatie.

Gang van zaken expertisecentrum knie

 • In CWZ meldt u zich bij Meldpunt 3B. Daar vertelt een medewerker waar u kunt wachten. 
 • Is er een röntgenfoto nodig, dan vragen we u eerst naar afdeling radiologie te gaan. Is de röntgenfoto gemaakt, dan meldt u zich weer bij meldpunt 3B en keert u terug naar de wachtkamer.
 • De doktersassistente haalt u op.
 • De orthopeed of de verpleegkundig specialist stelt vragen, doet lichamelijk onderzoek en bespreekt me u de onderzoeksuitslagen, diagnose, behandelmogelijkheden en het vervolgplan. 
 • Uw afspraak duurt 10 minuten. 
 • De doktersassistente bespreekt de rest met u. Is een operatie of andere behandeling nodig, dan proberen we hiervoor meteen afspraken te maken.

Topklinische patellofemorale chirurgie

CWZ heeft unieke landelijk erkende topklinische expertise op het gebied van knie(schijf)problemen, met name patellofemorale chirurgie. Orthopedisch chirurg Sander Koëter verdiepte zich de laatste tien jaar in knieproblemen. Hij staat landelijk bekend als expert in patellofemorale knieklachten, waarvoor patiënten uit het hele land naar CWZ orthopedie worden doorverwezen. Sander: 'Het geeft veel voldoening om deze patiënten te kunnen helpen.' Lees het interview

Drie zusjes over instabiele knie

Het is geen alledaagse aandoening, maar de zussen Robin, Lieke en Iris kregen alledrie te maken met ‘patellofemorale’ instabiliteitsklachten.

Robin, Lieke en Iris,
patiënt Knie expertisecentrum
Lees hun verhaal

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.