Orthopedie

Bij CWZ orthopedie behandelen we aandoeningen en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Op de polikliniek orthopedie houden orthopeden en verpleegkundig specialisten spreekuur.

Wie zijn we?
Het overgrote deel van alle mensen in deze regio kiest jaarlijks voor CWZ orthopedie. De artsen en de rest van het team zijn deskundig en prettig in de omgang. U bent snel aan de beurt en meestal sneller dan verwacht weer op de been.

Wat doen we?
Bij CWZ orthopedie behandelen we aandoeningen en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Heeft u pijn in uw knie of heup? Of andere klachten die bewegen in de weg staan? We bekijken samen met u wat de beste behandeling is, op welk moment we van start gaan en wie er bij de behandeling worden betrokken. Samenwerking is de sleutel tot snel herstel.

Samenwerking Orthoparc Rozendaal
Voor sommige behandelingen werkt CWZ orthopedie samen met kliniek Orthoparc Rozendaal, zodat wij u sneller kunnen helpen. Lees meer.

Toon meer

Gang van zaken orthopedie

  • U meldt zich bij meldpunt 3B. Daar vertelt een medewerker waar u kunt wachten. 
  • Is er een röntgenfoto nodig, dan vragen we of u eerst naar afdeling radiologie wilt gaan. Is de röntgenfoto gemaakt, dan meldt u zich weer bij meldpunt 3B. U neemt plaats in de wachtkamer orthopedie.
  • De doktersassistente haalt u op en brengt u naar de spreekkamer. Zij zal u vragen naar uw naam en geboortedatum, ook al is deze vraag eerder gesteld. Zo controleren we of we de juiste gegevens bij de hand hebben. Daarom krijgt u deze vraag vaker tijdens uw bezoek aan CWZ.
  • De orthopeed of de verpleegkundig specialist stelt vragen. Als het nodig is, krijgt u een lichamelijk onderzoek. Daarna bespreekt hij of zij de resultaten van andere onderzoeken als die zijn gedaan (zoals de röntgenfoto) en de oorzaak van uw klachten. Hieruit volgt een diagnose, als deze gesteld kan worden. U hoort welke behandelmogelijkheden er zijn en samen maken we een vervolgplan. 
  • Uw afspraak duurt 10 minuten. 
  • De doktersassistente bespreekt de verdere behandeling en gang van zaken met u. Is een operatie of andere behandeling nodig, dan proberen we hiervoor meteen afspraken te maken. Zoals plannen van vervolgonderzoeken en de operatie.

Team orthopedie stelt zich voor

Op de foto staan de orthopeden en verpleegkundig specialisten. Van link naar rechts: Sander Koëter, Marieke Peters, Enrico de Visser, Irina Meijers, Epyng Hu, Jacco Jenner, Justus Jansen, Paul Schwering, Siebren Tigchelaar en Keetie Kremers. De foto is genomen met afstand in coronatijd.

Magazine Zorg voor beweging

Beweging is onze passie. In ons magazine Zorg voor beweging delen patiënten hun verhaal met u. We vertellen alles over onder andere knieklachten, artrose, prothesen en wetenschappelijk onderzoek. Verder lezen in het magazine

Handige links

Behandeling in het expertisecentrum knie | CWZ Nijmegen

Expertisecentrum knie

Patiënten uit het hele land worden naar ons doorverwezen voor (patellofemorale) knieklachten en kniechirurgie.

Naar het expertisecentrum

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

Mevrouw van Eldijk-van Halen over knieoperatie

Anita van Eldijk-van Halen (52) uit Malden werd geopereerd aan haar knie. Ze heeft in zowel haar rechter als in haar linkerknie een halve knieprothese.

Mevrouw van Eldijk-van Halen,
patiënt Knie expertisecentrum
Lees haar verhaal