Behandelresultaten patellofemorale chirurgie

De behandelresultaten van het topklinisch expertisecentrum knie zijn uitstekend. Bovendien beveelt 95% van onze patiënten onze zorgprofessionals aan op Zorgkaart.

Bijna alle patiënten (98%) ervaren één jaar na behandeling geen recidief luxaties. De instabiliteit neemt af met gemiddeld 58% en de functionaliteit van de knie neemt met 39% toe. Patiënten ervaren gemiddeld 40% minder pijn. De behandelresultaten worden geëvalueerd volgens de PROMs-methodiek.

Feiten en cijfers

Jaarlijks vertrouwen meer dan 350 specialisten op onze expertise en verwijzen hun patiënten aan ons door. Meer dan 80% van onze patiënten komt van buiten ons verzorgingsgebied. Deze en andere cijfers zijn de vinden in de infographic van het topklinische expertisecentrum knie.

Ervaringen van Robin, Lieke en Iris

Het is geen alledaagse aandoening, maar in het Brabantse Herpen bleek er voor de drie zussen Robin, Lieke en Iris geen ontkomen aan. Alle drie kregen ze te maken met zogeheten 'patellofemorale' instabiliteitsklachten en werden ze behandeld in het CWZ-expertisecentrum knie. Lees de ervaringen van deze drie meiden en de resultaten van hun behandeling.