Thuismonitoring app

U kunt inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie met behulp van een app.

Wat is thuismonitoring?

Thuismonitoring kan onderdeel zijn van uw behandeling in CWZ. Dit gebeurt via een Thuismeet app van  leverancier Luscii, door CWZ (onder de naam CWZ Thuis) of gezamenlijk via Santeon (onder de naam Zorg bij jou). De app maakt het mogelijk voor uw zorgverlener om op afstand mee te kijken met uw gezondheidssituatie en deze in de gaten te houden. Via de app staat u dus in verbinding met uw zorgverlener. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is. 

Starten met de app

  • Is uw mailadres bekend bij CWZ? Dan ontvangt u daarop een bevestigingsmail van Luscii. Dat is de leverancier van de Thuismeet app.
  • Heeft u de mail van Luscii ontvangen? Dan kunt u de app installeren op uw smartphone of tablet.
  • Heeft u de app gedownload? Dan kunt u starten met de eerste metingen.
  • Wilt u meldingen ontvangen wanneer u berichten van uw zorgverlener heeft ontvangen? Geef dan bij instellingen van uw telefoon of in de Luscii app aan dat u meldingen wilt ontvangen.

Let op: gebruikt u de Thuismeet app al voor een andere aandoening, waarvoor u onder behandeling bent bij CWZ? Volg dan de volgende stappen.

  • Open de Luscii app.
  • Klik op instellingen rechtsboven in de app. Dit lijkt op een soort wieltje.
  • Klik op “Nog een account toevoegen”.
  • Voer uw gebruikersnaam in. De gebruikersnaam vindt u in de email met het onderwerp “CWZ thuismeten met Luscii”.
  • Vul de code in die u ontvangt op uw e-mailadres.
  • U kunt nu voor verschillende CWZ Thuis programma’s uw metingen insturen. Via de knop “Accounts”, links bovenin het startscherm van de app, kunt u wisselen van programma.

 

Vragen en contact

Uw zorgverlener kan thuismonitoring adviseren als onderdeel van uw behandeling door CWZ.  Thuismonitoring en het gebruik van de Thuismeet app zijn niet verplicht.

Bezwaarformulier

Heeft u bezwaar dat CWZ uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs gebruikt? Lees meer over het gebruik van medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Of vul het bezwaarformulier in.

Eigen risico

Thuismonitoring via de Thuismeet app is onderdeel van uw zorg in CWZ. De kosten hiervan worden ingediend bij uw zorgverzekeraar.

Let op: is uw eigen risico nog niet op? Dan worden de kosten voor thuismonitoring mogelijk niet vergoed en kunnen ze voor uw eigen rekening komen.

Neem voor meer informatie en vragen over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.

Rien van Haaften over thuis meten hartfalen

Sinds zijn ontslag uit het ziekenhuis staat zijn hartfalen via de Thuismeten-app onder dagelijkse controle.

Rien van Haaften,
patiënt Cardiologie
Lees zijn verhaal