Thuismonitoring vitaal

U kunt inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie met behulp van een app.

CWZ Thuis - 'vitaal' is een app, van de leverancier Luscii, voor thuismonitoring. De app maakt het mogelijk om op afstand mee te kijken en te adviseren over uw lichamelijke gezondheid. 

Daarnaast is er de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend individueel geadviseerd te worden door een gezondheidsadviseur.

Waarom de CWZ Thuis-app?
Als CWZ willen we patiënten de kans bieden ze te helpen bij het verbeteren van hun gezondheid. Hiervoor is de app CWZ Thuis – vitaal ontwikkeld. Als u deze app downloadt kunt u verschillende vragen doorlopen die horen bij uw lichamelijke gezondheid. Het gaat om aspecten zoals voeding en beweging. Op basis van uw antwoorden komt hier direct een advies uit. Deze adviezen verschijnen direct rechtsonder in beeld in de app.

Toon meer

Hoe werkt thuismonitoring vitaal?

Onderwerpen die aan bod komen:

 • roken
 • bewegen
 • voeding (groente en fruit)
 • alcohol
 • slapen
 • BMI (Body Mass Index).

Contact met de gezondheidsadviseur
Nadat u de vragen in de app heeft beantwoord, kunt u aangeven of u contact wilt met een gezondheidsadviseur. U wordt dan binnen 5 werkdagen gebeld om u nog specifiekere adviezen te geven die voor u van toepassing zijn. Zo geven wij u de kans om gratis en vrijblijvend individueel geadviseerd te worden. Daarnaast kan de gezondheidsadviseur, als dat nodig is, u doorsturen naar een zorgverlener die u nog meer kan coachen in het verbeteren van uw lichamelijke gezondheid.  

Hoe starten met thuismonitoring vitaal?

 • Is uw mailadres bekend bij CWZ? Dan ontvangt u daarop een bevestigingsmail van CWZ. 
 • Heeft u de mail van CWZ Thuis ontvangen? Dan kunt u de app installeren op uw smartphone of tablet.
 • Heeft u de app gedownload? Dan kunt u starten met de eerste metingen.
 • Wilt u meldingen ontvangen wanneer u berichten van uw gezondheidsadviseur heeft ontvangen? Geef dan bij instellingen van uw telefoon of in de CWZ Thuis app aan dat u meldingen wilt ontvangen.

Gebruikt u al een andere app van CWZ Thuis?

 • Open de CWZ Thuis app.
 • Klik op instellingen rechtsboven in de app. Dit lijkt op een soort wieltje.
 • Klik op “Nog een account toevoegen”.
 • Voer uw gebruikersnaam in. De gebruikersnaam vindt u in de email met het onderwerp “CWZ thuismeten”.
 • Vul de code in die u ontvangt op uw e-mailadres.
 • U kunt nu voor verschillende CWZ Thuis programma’s uw metingen insturen. Via de knop “Accounts”, links bovenin het startscherm van de app, kunt u wisselen van programma.

Tips over roken en alcohol

Roken
Door niet te roken voorkomt u gezondheidsrisico’s door nicotine in sigaretten. Stoppen is niet altijd makkelijk, omdat nicotine verslavend is. U hoeft het niet alleen te doen en kunt hier hulp bij krijgen. Wilt u tips of meer informatie over stoppen met roken? Ga hiervoor naar:

 • De CWZ Thuis - vitaal app en vul de vragen in over roken. 
 • De CWZ Thuis - vitaal app en geef in het beginscherm van de app aan dat u telefonisch contact wil opnemen. Onze gratis gezondheidsadviseur kan u dan helpen bij het stoppen met roken.
 • De website: rookvrijenfitter.nl. CWZ werkt samen met 'Rookvrij en Fitter', waardoor u een gratis programma kunt volgen met een coach. 
 • De website thuisarts: 'stoppen met roken'. Hier vindt u een educatiemodule met algemene tips.

Alcohol
Het advies is om niet meer dan één glas alcohol per dag te drinken. Drink maximaal vijf dagen per week één glas alcohol. Als u meer alcohol drinkt, geeft dit verhoogde gezondheidsrisico’s. Wilt u tips of meer informatie over alcoholgebruik? Ga hiervoor naar:

 • De CWZ Thuis - vitaal app en vul de vragen in over alcohol. Hier vindt u ook de educatiemodule 'Informatie over alcohol'.
 • De website over Alcohol informatie.

Tips over bewegen

Elke verhoging van de activiteit levert gezondheidswinst op, iets is beter dan niets. Probeer de hoeveelheid beweging te verhogen door geleidelijk het aantal keren, de lengte en de intensiteit te verhogen.

Sportmedisch onderzoek aanvragen
Heeft u angst heeft om meer te gaan bewegen of zou u graag eerst een gezondheidscheck willen doen voordat u meer gaat bewegen of sporten? Dan kunt u hier een sportmedisch onderzoek aanvragen.

Wilt u tips of informatie over (meer) beweging? 

 • Ga naar de CWZ Thuis - vitaal app en vul de vragen over bewegen in. 
 • Ga naar de CWZ Thuis - vitaal app en geef in het beginscherm aan dat u telefonisch contact wil opnemen. Onze gratis gezondheidsadviseur kan u dan helpen en adviseren.

Uw BMI (Body Mass Index) berekenen

De body mass index (BMI) is een waarde die laat zien of u een gezond gewicht heeft voor uw lengte. Om uw BMI te berekenen, kunt u de CWZ Thuis - vitaal app gebruiken. Bij de vraag over BMI kunt u dit via een websitelink berekenen en zien wat de conclusie is.

Advies over voeding

Door voldoende groente en fruit te eten heeft u een lager risico op hart- en vaatziekten, suikerziekte, darmkanker en longkanker. Het advies is om minimaal 250 gram groente en 200 gram fruit per dag te eten.

Wilt u gratis aanvullende adviezen van onze gezondheidsadviseur?

Ga dan naar de CWZ Thuis - vitaal app en geef in het beginscherm van de app aan dat u telefonisch contact wil opnemen.

Wilt u hulp in het ontwikkelen van een gezond eetpatroon met voldoende fruit?

Dan kunt u contact opnemen met een diëtist van CWZ.

Tips over slapen

Gemiddeld heeft een volwassen persoon 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Tijdens het slapen herstellen de hersenen en het lichaam van de dag. Een goede nachtrust gaat niet alleen om het aantal uren slaap, maar ook om de slaapkwaliteit.

Wilt u tips of meer informatie over slapen? 
Ga naar de CWZ Thuis - vitaal app en vul de vragen over slaapkwaliteit.

Vragen en contact thuismonitoring vitaal

 • Heeft u hulp nodig of vragen over de app? Raadpleeg de website www.luscii.com/hulp. Of neem contact op met Luscii via support@verwijder-dit.luscii.com of 085-130 58 51.
 • Wilt u advies van een gezondheidsadviseur? Dat kan gratis en vrijblijvend in de app bij ‘contact met gezondheidsadviseur’.

Het gebruik van de CWZ Thuis-app is niet verplicht.

Eigen risico

De CWZ Thuis (monitoring) app is een onderdeel van uw zorg in CWZ. De kosten hiervan worden ingediend bij uw zorgverzekeraar.

Let op: is uw eigen risico nog niet op? Dan worden deze kosten mogelijk niet vergoed en kunnen ze voor uw eigen rekening komen.

Neem voor meer informatie en vragen over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.