Thuismonitoring maculadegeneratie

Bij maculadegeneratie kunt u inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie met behulp van de app CWZ Thuis.

CWZ Thuis – maculadegeneratie is een app, van de leverancier Luscii, voor thuismonitoring. De app maakt het mogelijk om op afstand mee te kijken naar uw gezondheidssituatie. 

U houdt zelf de regie in handen en u ziet het verloop van uw ziekte of uw klachten. CWZ Thuis – maculadegeneratie is onderdeel van uw behandeltraject in CWZ.

Waarom de CWZ Thuis-app?
Met de app CWZ Thuis kan de zorgverlener op afstand uw gezondheid  in de gaten houden. Via de app staat u altijd in verbinding met uw zorgverlener. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is. In de app staan ook educatie modules en video’s.

Heeft u direct hulp nodig?
Let op: thuismonitoring is geen vervanging van de spoeddienst. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met uw longverpleegkundigen, huisarts, de huisartsenpost of – als het acuut en ernstig is – 112.

Toon meer

Hoe werkt thuismonitoring maculadegeneratie?

We vragen u een keer per week de Amsler test en de leeskaart in te vullen. Zo wordt duidelijk of uw klachten afnemen of toenemen. De ingevulde waarden worden doorgestuurd naar de oogkliniek.

Wanneer wordt er contact met u opgenomen?
Als de gemeten waarden afwijken, wordt er binnen twee werkdagen contact met u opgenomen. U gebruikt de app vanaf de start van de diagnose of later in het traject. De eerste zes weken ontvangt u wekelijks een actielijst, daarna zal dit maandelijks zijn.

Wat wordt er gemeten?

 • amsler test bij beide ogen afnemen
 • leeskaart bij beide ogen afnemen
 • mogelijkheid om aan te geven dat u contact met de zorgverlener wenst.

Hoe starten met thuismonitoring maculadegeneratie?

 • Is uw mailadres bekend bij CWZ dan ontvangt u een bevestigingsmail van CWZ Thuis op het door u opgegeven mailadres. Als uw mailadres nog niet bekend is bij ons dan nemen wij telefonisch contact met u op.
 • Heeft u de mail ontvangen dan kunt u de app installeren op uw smartphone of tablet.
 • Als u de app heeft gedownload, kunt u starten met de eerste metingen.
 • Wilt u meldingen ontvangen wanneer u berichten van uw zorgverlener heeft ontvangen? Geef dan bij instellingen van uw telefoon of in de CWZ Thuis app aan dat u meldingen wilt ontvangen.

Gebruikt u al een andere app van CWZ Thuis?

 • Open de CWZ Thuis app.
 • Klik op instellingen rechtsboven in de app. Dit lijkt op een soort wieltje.
 • Klik op “Nog een account toevoegen”.
 • Voer uw gebruikersnaam in. De gebruikersnaam vindt u in de email met het onderwerp “CWZ thuismeten”.
 • Vul de code in die u ontvangt op uw e-mailadres.
 • U kunt nu voor verschillende CWZ Thuis programma’s uw metingen insturen. Via de knop “Accounts”, links bovenin het startscherm van de app, kunt u wisselen van programma.

Vragen en contact thuismonitoring maculadegeneratie

 • Heeft u hulp nodig of vragen over de app? Raadpleeg de website www.luscii.com/hulp. Of neem contact op met Luscii via support@verwijder-dit.luscii.com of 085-130 58 51.
 • Heeft u medisch inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met de oogkliniek via telefoonnummer 024 265 82 15. Zij zijn bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur.
 • Heeft u levensbedreigende klachten? Bel dan 112.

Het gebruik van de CWZ Thuis-app is niet verplicht.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.