Thuismonitoring prostaatverwijdering via robotoperatie

Bij verwijdering van de prostaat via een robotoperatie kunt u inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie met behulp van de app CWZ Thuis.

CWZ Thuis - prostaatverwijdering via robotoperatie (RARP) is een thuismonitoring-app van leverancier Luscii. De app maakt het mogelijk om op afstand mee te kijken naar uw gezondheidssituatie en u te informeren over prostaatkanker. Via de app staat u snel, eenvoudig en veilig in verbinding met uw zorgverlener. De app is onderdeel van uw zorgtraject in CWZ. 

CWZ Thuis - prostaatverwijdering via robotoperatie is onderdeel van uw behandeltraject in CWZ.

Waarom de CWZ Thuis-app?
Met de app CWZ Thuis kan de zorgverlener op afstand uw gezondheid  in de gaten houden. Via de app staat u snel, eenvoudig en veilig in verbinding met uw zorgverlener. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is. 

Heeft u direct hulp nodig?
Let op: thuismonitoring is geen vervanging van spoedzorg. Neem bij medisch inhoudelijke vragen daarom altijd contact op met de verpleegafdeling heelkunde op telefoonnummer 024 - 365 82 79. Heeft u levensbedreigende klachten? Bel dan altijd 112! 

Toon meer

Hoe werkt thuismonitoring prostaatverwijdering via robotoperatie?

In de app is veel informatie over prostaatkanker te vinden. Lees deze op uw gemak even door. Na uw operatie ontvangt u vragen (acties) in de app om te kijken hoe het met u gaat. In de app vult u elke dag verschillende gegevens in. Deze worden doorgestuurd naar uw medisch team in CWZ. Wijken de gegevens af? Dan krijgt u bericht en/of wordt er als het nodig is contact met u opgenomen.

Met uw toestemming volgen we via de CWZ Thuis-app vanaf het moment dat u de app gaat gebruiken 5 jaar lang uw PSA-waarde. Zo kunnen we samen goed in de gaten houden hoe het met u gaat. Deze gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. 

Hoe starten met thuismonitoring prostaatverwijdering?

 • Uw zorgverlener schrijft u de app voor als onderdeel van uw behandeltraject in CWZ. 
 • U ontvangt een bevestigingsmail op uw bij CWZ bekende e-mailadres. Daarna kunt u de app installeren op uw smartphone of tablet. 
 • Zelf doet u thuis metingen en vult u vragen in over hoe u zich voelt. Deze gegevens stuurt de app automatisch door aan een medisch team in CWZ.
 • Geven de door u in de app ingevulde gegevens aanleiding tot zorg? Dan nemen wij contact met u op.  
 • U kunt in de  instellingen van uw telefoon of in de CWZ Thuis-app aangeven dat u meldingen wilt ontvangen als u een bericht van uw zorgverlener heeft.

Gebruikt u al een andere app van CWZ Thuis?

 • Open de CWZ Thuis-app.
 • Klik op instellingen rechtsboven in de app. Dit lijkt op een soort wieltje.
 • Klik op “Nog een account toevoegen”.
 • Voer uw gebruikersnaam in. De gebruikersnaam vindt u in de e-mail met het onderwerp “CWZ thuismeten”.
 • Vul de code in die u ontvangt op uw e-mailadres.
 • U kunt nu voor verschillende CWZ Thuis-programma’s uw metingen insturen.
 • Via de knop “Accounts”, links bovenin het startscherm van de app, kunt u wisselen van programma.

 

Vragen en contact thuismonitoring prostaatverwijdering

 • Heeft u technische hulp nodig of vragen over de app? Kijk op de website www.luscii.com/hulp, mail Luscii via support@verwijder-dit.luscii.com of bel 085 130 58 51.
 • Bel bij medisch inhoudelijke vragen tussen 08.30 en 16.30 de polikliniek urologie, telefoonnummer: 024 365 82 79. 
  Buiten kantoortijden belt u verpleegafdeling urologie 024 365 78 00.
 • Heeft u levensbedreigende klachten? Bel dan 112. 

Eigen risico

De kosten voor gebruik van de CWZ Thuis-app worden ingediend bij uw zorgverzekeraar.

Let op: is uw eigen risico nog niet op? Dan worden deze kosten mogelijk niet vergoed en kunnen ze voor uw eigen rekening komen.

Neem voor informatie en vragen hierover contact op met uw zorgverzekeraar. 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.