Thuismonitoring pijn na operatie

Na een operatie kunt u inzicht krijgen in uw pijn en gezondheidssituatie met behulp van de app CWZ Thuis.

CWZ Thuis – 'Pijn na operatie', is een app van de leverancier Luscii, voor thuismonitoring. De app maakt het mogelijk om van een afstand mee te kijken naar de pijn die u ervaart na een operatie.

Pijn na een operatie is een vorm van acute pijn en wordt veroorzaakt door weefselbeschadiging. Als het geneest, neemt de pijn af. Pijn is een signaal dat u rust moet nemen, maar pijn kan u na een operatie belemmeren om de juiste bewegingen te maken, om diep door te ademen en om op te hoesten. De operatiepijn kan op die manier het genezingsproces vertragen. Daarom behandelen wij uw pijnklachten zo goed mogelijk. CWZ Thuis is onderdeel van uw behandeltraject in CWZ.

Waarom de CWZ Thuis-app?
Via deze app staat u altijd in verbinding met uw zorgverlener. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is. 

Heeft u direct hulp nodig?
Let op: thuismonitoring is geen vervanging van de spoeddienst. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met uw verpleegkundige, huisarts, de huisartsenpost of – als het acuut en ernstig is – 112.

Toon meer

Hoe werkt thuismonitoring pijn na operatie?

We vragen u 3 keer per dag uw pijnscore in te vullen. Zo wordt duidelijk hoe uw pijn verloopt en of de voorgeschreven pijnmedicatie voldoende effect heeft. Dit doet u om 9:00, 15:00 en 21:00 uur. Daarnaast vragen we 3 keer per dag of u misselijkheidsklachten ervaart. De ingevulde waarden worden doorgestuurd naar het pijnteam. Als de gemeten waarden afwijken, wordt er contact met u opgenomen. U gebruikt de app de eerste 2 dagen na uw operatie. 

Wat wordt er gemeten?

 • pijnscore: dit is een cijfer tussen de 0 en 10 waarbij 0 staat voor geen pijn en 10 voor de ergst denkbare pijn
 • misselijkheid: indien u aangeeft dat u misselijk bent, zullen wij u wat aanvullende vragen stellen met betrekking tot uw misselijkheid.

Hoe starten met thuismonitoring pijn na operatie?

 • Uw zorgverlener meldt u aan voor de app, nadat dit met u besproken is.
 • Zodra u bent aangemeld voor deelname aan de app, ontvangt u een bevestigingsmail op het bij ons bekende mailadres. Daarna kunt u de app installeren op uw smartphone of tablet. 
 • Zelf doet u thuis metingen vanaf de dag na uw operatie.

Gebruikt u al een andere app van CWZ Thuis?

 • Open de CWZ Thuis app.
 • Klik op instellingen rechtsboven in de app. Dit lijkt op een soort wieltje.
 • Klik op “Nog een account toevoegen”.
 • Voer uw gebruikersnaam in. De gebruikersnaam vindt u in de email met het onderwerp “CWZ thuismeten”.
 • Vul de code in die u ontvangt op uw e-mailadres.
 • U kunt nu voor verschillende CWZ Thuis programma’s uw metingen insturen. Via de knop “Accounts”, links bovenin het startscherm van de app, kunt u wisselen van programma.

Vragen en contact thuismonitoring pijn na operatie

 • Heeft u hulp nodig of vragen over de app? Raadpleeg de website www.luscii.com/hulp. Of neem contact op met Luscii via support@verwijder-dit.luscii.com of bel 085-130 58 51.
 • Heeft u medisch inhoudelijke vragen met betrekking tot de pijn na uw operatie? Neem dan contact op met de pijnkliniek via het telefoonnummer 024 365 7657 en vraag naar een van de verpleegkundig specialisten.

Het gebruik van de CWZ Thuis-app is niet verplicht.

Eigen risico

De CWZ Thuis (monitoring) app is een onderdeel van uw zorg in CWZ. De kosten hiervan worden ingediend bij uw zorgverzekeraar.

Let op: is uw eigen risico nog niet op? Dan worden deze kosten mogelijk niet vergoed en kunnen ze voor uw eigen rekening komen.

Neem voor meer informatie en vragen over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Folder

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.