Thuismonitoring hartfalen

Bij hartfalen kunt u inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie met behulp van de app CWZ Thuis.

CWZ Thuis - hartfalen is een app, van de leverancier Luscii, voor thuismonitoring. De app maakt het mogelijk om op afstand mee te kijken naar uw gezondheidssituatie. U houdt zelf de regie in handen en u ziet het verloop van uw ziekte. 

CWZ Thuis - hartfalen is onderdeel van uw behandeltraject in CWZ.

Waarom de CWZ Thuis-app?
Met de app CWZ Thuis houdt de zorgverlener op afstand uw gezondheid in de gaten. Bij de behandeling van hartfalen is het belangrijk dat we uw klachten, zoals vochtophoping of uitdroging, in de gaten houden en dat uw medicijnen goed worden ingesteld. Via deze app staat u altijd in verbinding met uw zorgverlener. Dat is prettig als het goed gaat en geruststellend als het nodig is. CWZ  Thuis - hartfalen is onderdeel van uw behandeltraject in CWZ.

Heeft u direct hulp nodig?
Let op: thuismonitoring is geen vervanging van de spoeddienst. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met uw hartverpleegkundige, huisarts, de huisartsenpost of – als het acuut en ernstig is – 112.

Toon meer

Hoe werkt thuismonitoring hartfalen?

In de app vult u uw hartslag, gewicht, bloeddruk en eventueel een aanvullende vragenlijst in. De door u gemeten en ingevulde gegevens worden automatisch doorgestuurd aan uw behandelend zorgverlener in CWZ. 

Zijn dit normale waarden? Dan hoeft u niets te doen.

Wijken de gegevens af? Dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op via ons Medisch Call Center. We kijken dan samen met u welke zorg op welke plek op dat moment het beste bij u past.

Weegschaal en bloeddrukmeter
De app stuurt standaard om 08.00 uur en om 12.00 uur een herinnering voor het invullen van uw gegevens. Om de metingen uit te voeren dient u in bezit te zijn van weegschaal, bij voorkeur een digitale weegschaal. U ontvangt binnen enkele werkdagen na het aanmelden automatisch een pakket thuisgestuurd met een automatische bloeddrukmeter. De automatische bloeddrukmeter verstuurt automatisch uw gegevens naar de zorgverlener.

In CWZ Thuis - hartfalen wordt u dagelijks gevraagd uw gewicht in te vullen. Daarnaast wordt u regelmatig gevraagd om uw bloeddruk en hartslag te meten. Soms wordt u gevraagd aanvullend een vragenlijst in te vullen.

Wat wordt er gemeten?

 • hartslag
 • gewicht
 • bloeddruk
 • vragenlijst.

Hoe meet u uw bloeddruk?
Bekijk hier de instructievideo van de Hartstichting over hoe u uw bloeddruk meet.

1. Ontspan voor de meting. Zorg ervoor dat u een halfuur voor de meting rustig aan doet, niet rookt en geen koffie drinkt. Ga voor de meting minimaal 5 minuten rustig zitten.

2. Bloeddrukband aanbrengen. Meet bij voorkeur aan de arm die u het minst gebruikt. Meet aan een onblote bovenarm. De bloeddrukband moet ter hoogte van uw hart zitten, dit is ongeveer 2 centimeter boven de elleboog. 

3. Zorg voor een juiste houding. Meet de bloeddruk zittend in een stoel. Zet beide voeten naast elkaar op de grond. Leg de arm waaraan u meet ontspannen neer.

4. Uw bloeddruk meten. Druk op de startknop: de meting start atuomatisch en stopt vanzelf. Praat niet tijdens de meting. Neem 1 minuut rust en meet dan opnieuw. Uw bloeddruk wordt automatisch naar de zorgverlener gestuurd.

Heeft u vragen over uw bloeddrukmeter? Lees hier meer.

 

  Hoe starten met thuismonitoring hartfalen?

  • Is uw mailadres bekend bij CWZ? Dan ontvangt u daarop een bevestigingsmail.
  • Heeft u de mail ontvangen? Dan kunt u de CWZ Thuis app installeren op uw smartphone of tablet.
  • Heeft u de app gedownload? Dan kunt u starten met de eerste metingen.
  • Zijn de eerste metingen door u ingevuld en via de app verstuurd? Dan wordt u binnen 10 werkdagen gebeld door een medewerker van CWZ. We gaan dan samen met u na of alles werkt, hoe het gaat en of u nog vragen heeft over de app.
  • Wilt u meldingen ontvangen wanneer u berichten van uw zorgverlener heeft ontvangen? Geef dan bij instellingen van uw telefoon of in de CWZ Thuis app aan dat u meldingen wilt ontvangen.

  Gebruikt u al een andere app van CWZ Thuis?

  • Open de CWZ Thuis app
  • Klik op instellingen rechtsboven in de app. Dit lijkt op een soort wieltje
  • Klik op “Nog een account toevoegen”
  • Voer uw gebruikersnaam in. De gebruikersnaam vindt u in de email met het onderwerp “CWZ thuismeten”
  • Vul de code in die u ontvangt op uw e-mailadres
  • U kunt nu voor verschillende CWZ Thuis programma’s uw metingen insturen. Via de knop “Accounts”, links bovenin het startscherm van de app, kunt u wisselen van programma.

  Vragen en contact thuismonitoring hartfalen

  • Heeft u hulp nodig of vragen over de app? Raadpleeg de website www.luscii.com/hulp. Of neem contact op met Luscii via support@verwijder-dit.luscii.com of 085-130 58 51.
  • Heeft u medisch inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met de poliklniek hartfalen via telefoonnummer 024-3658980 (bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur). Heeft u levensbedreigende klachten? Bel dan 112.

  Het gebruik van de CWZ Thuis-app is niet verplicht.

  Eigen risico

  De CWZ Thuis (monitoring) app is een onderdeel van uw zorg in CWZ. De kosten hiervan worden ingediend bij uw zorgverzekeraar.

  Let op: is uw eigen risico nog niet op? Dan worden deze kosten mogelijk niet vergoed en kunnen ze voor uw eigen rekening komen.

  Neem voor meer informatie en vragen over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.

   

  Folders

  Praktische informatie

  Komt u naar CWZ?

  Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

  Wat neemt u mee?

  Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

  Bereid u goed voor

  Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

  Melden bij een Meldpunt

  U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

  MijnCWZ

  Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.