Sportspreekuur

Het sportspreekuur is er bij pijn aan enkel, knie of schouder door sporten.

Pijn aan enkel, knie of schouder

Sporten is gezond. Maar soms gaat er iets mis op het veld of in de zaal. Blessures aan enkels, knieën, schouders: je kunt het niet voorkomen. Vaak is het lastig om direct vast te stellen hoe ernstig de sportblessure is. Ook voor de verzorger of fysiotherapeut van de club en voor de huisarts is het moeilijk de ernst van een sportblessure in te schatten. Dat kan reden zijn om u door te verwijzen naar CWZ.

Na het weekend meteen terecht

Heeft u een sportblessure opgelopen in het weekend? Dan wilt u daar waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. U kunt op dinsdag snel terecht bij het sportspreekuur van CWZ. Dit geldt voor alle (amateur)sporters.

Hoe kom ik op het sportspreekuur?

Na een verwijzing van de huisarts kunt u op dinsdagmiddag direct bij ons terecht op het sportspreekuur. Er is geen wachtlijst. We vragen u wel om eerst even te bellen met de poli (024-365 82 65) om een tijd af te spreken. Het team van CWZ orthopedie en sportgeneeskunde doet er alles aan om u snel én verantwoord van uw blessure af te helpen en weer 'speelklaar' te krijgen. Een ervaren orthopeed en/of sportarts doet onderzoek en geeft u de behandeling die het beste bij u past.

Wat gebeurt er tijdens het spreekuur?

Zodra u zich meldt met een sportblessure, kijken een orthopeed en meestal een sportarts naar de oorzaak van de klachten. We horen graag wat er precies is gebeurd en onderzoeken de blessure. Zo nodig wordt er röntgenonderzoek gedaan.  

Zodra de oorzaak duidelijk is, vertellen we het u. We stellen gelijk een passende behandeling voor. Misschien is een pijnstiller en rust voldoende. Soms is verdere behandeling van de sportblessure nodig. We informeren u dan zorgvuldig over de behandelmogelijkheden. Waar mogelijk gaat de behandeling nog dezelfde dag van start.

Wie behandelt uw sportblessure?

U wordt tijdens het sportspreekuur onderzocht en behandeld door orthopeden en sportartsen. Vaak is er ook een sportarts in opleiding bij. Ons team heeft veel ervaring met het onderzoeken en behandelen van sportblessures. Bekende sporters als Lasse Schöne (Ajax, NEC en De Graafschap) en Gabor Babos (NEC, Hongaars international) hielpen we van ernstige sportblessures af. Maar de grote meerderheid van voetballers en andere sporters in de spreekkamer zijn de (top)amateurs. Die zijn wekelijks op het veld te vinden en verdienen dezelfde topzorg als topsporters. De orthopeed werkt nauw samen met de sportartsen, fysiotherapeuten, radiologen, revalidatieartsen en huisartsen. Dat draagt bij aan een goed en snel herstel.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.