Gang van zaken revalidatiegeneeskunde
- U meldt zich bij meldpunt 2B.
- Daarna neemt u plaats in de wachtkamer.
- Als u aan de beurt bent haalt de revalidatiearts u op.
- De revalidatiearts stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet zij lichamelijk onderzoek. Vervolgens bepaalt u samen het behandelplan.
- Na het gesprek regelt de doktersassistent de verdere afspraken.
Spreekuren met andere specialismen
Het kan belangrijk zijn om andere specialismen bij de behandeling te betrekken. Wij hebben hiervoor gecombineerde spreekuren.
Handenspreekuur
Gezamenlijk spreekuur van het handenteam voor hand- of polsletsel.
Gecombineerd spreekuur met orthopedisch schoenmaker
Bij voetklachten kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden. De revalidatiearts nodigt u in dat geval uit voor een gecombineerd spreekuur met een orthopedisch schoenmaker. U heeft keuze uit:
- Lentjes Orthopedische Schoentechniek: maandagochtend
- OIM Orthopedie: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 12.00 uur. De orthopedisch instrumentmaker is iedere dag aanwezig op A33. De schoenmaker is één keer in de twee weken aanwezig op woensdagochtend van 8.00 tot 12 uur.
Gecombineerd spreekuur met de instrumentmaker
Komt u in aanmerking voor een hulpmiddel zoals een orthese (spalk)? Dan verwijzen we u naar het gecombineerd spreekuur met de instrumentmaker van OIM Orthopedie. Dit spreekuur is op woensdagochtend.
Multidisciplinair spreekuur diabetische voet
Het multidisciplinair spreekuur diabetische voet is bedoeld voor patiënten met problemen aan hun voet als gevolg van diabetes.
Samenwerking met andere zorgprofessionals
Het team van revalidatiegeneeskunde werkt veel samen met andere zorgprofessionals. Zo kunt u op de best mogelijke manier revalideren op de plek die bij u past en met hulp van een expert op het gebied van uw klachten.
Handige links
- Revalidatie na een beenamputatie in Sint Maartenskliniek
- Revalidatie na een beroerte in Sint Maartenskliniek
- Revalidatie na een dwarslaesie in Sint Maartenskliniek
- Informatie over Conus Cauda spreekuur in Sint Maartenskliniek
- Verschillende behandelingsprogramma's bij een beroerte zoals Intensief motorisch programma (IMP), Intensief communicatief programma (ICP) of behandeling via de Cognitieve behandelunit (CBU)