Revalidatiegeneeskunde

Bij revalidatiegeneeskunde komen patiënten met stoornissen door ziekte, ongeluk of een bevalling.

De revalidatiearts helpt u om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij.

Wie zijn we?
Met een team van 3 revalidatieartsen en een physician assistant helpen we patiënten om zo goed mogelijk te revalideren. Revalidatiegeneeskunde in CWZ is onderdeel van het revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek.

Wat doen we?
Door ziekte of een ongeluk  kunnen stoornissen optreden. Die zijn soms niet gemakkelijk te genezen. Toch wilt u zo goed mogelijk weer alles kunnen doen, bijvoorbeeld werken of uw hobby's beoefenen. Revalidatiegeneeskunde kan u dan helpen. Samen kijken we hoe we de gevolgen van uw ziekte of ongeval kunnen verminderen. Zelfstandigheid en meedoen in de maatschappij staan daarbij voorop.

Toon meer

Gang van zaken revalidatiegeneeskunde

  • U meldt zich bij meldpunt 2B.
  • Daarna neemt u plaats in de wachtkamer.
  • Als u aan de beurt bent haalt de revalidatiearts u op.
  • De revalidatiearts stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet zij lichamelijk onderzoek. Vervolgens bepaalt u samen het behandelplan.
  • Na het gesprek regelt de doktersassistente de verdere afspraken.

Spreekuur met andere specialismen

Het kan belangrijk zijn om andere specialismen bij de behandeling te betrekken. Wij hebben hiervoor gecombineerde spreekuren.

Gecombineerd spreekuur met orthopedisch schoenmaker
Bij voetklachten kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden. De revalidatiearts nodigt u in dat geval uit voor een gecombineerd spreekuur met een orthopedisch schoenmaker. U heeft keuze uit: 

  • Lentjes Orthopedische Schoentechniek: maandagochtend
  • OIM Orthopedie: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 12.00 uur. De orthopedisch instrumentmaker is iedere dag aanwezig op A33. De schoenmaker is één keer in de twee weken aanwezig op woensdagochtend van 8.00 tot 12 uur.

Gecombineerd spreekuur met de instrumentmaker
Komt u in aanmerking voor een hulpmiddel zoals een orthese (spalk)? Dan verwijzen we u naar het gecombineerd spreekuur met de instrumentmaker van OIM Orthopedie. Dit spreekuur is op woensdagochtend.

Multidisciplinair spreekuur diabetische voet
Het multidisciplinair spreekuur diabetische voet is bedoeld voor patiënten met problemen aan hun voet als gevolg van diabetes.

Samenwerkingen revalidatiegeneeskunde

Het team van revalidatiegeneeskunde werkt veel samen met andere zorgprofessionals. Zo kunt u op de best mogelijke manier revalideren op de plek die bij u past en met hulp van een expert op het gebied van uw klachten. 

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.