Sportgeneeskunde

Bij de sportarts kunnen sporters van elk niveau terecht voor een snelle diagnose en deskundige behandeling van blessures. Ook als u problemen heeft met bewegen die niet door sport komen, bent u welkom.

Wij doen ook sportmedisch onderzoek en keuringen.

Bereikbaarheid

024 365 74 76
maandag - donderdag
8.30 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.30 uur
vrijdag
8.30 - 12.30 uur

Gang van zaken sportgeneeskunde

Voorbereiding
Voor de afspraak krijgt u via MijnCWZ een vragenlijst. Vul deze in zodat we het consult zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Melden

 • U kunt voor uw afspraak terecht op locatie CWZ polikliniek Jonkerbosch. Deze polikliniek bevindt zich achter het hoofdgebouw. (Voor contact met sportgeneeskunde: 024 365 74 76.)
 • U gaat naar Meldpunt 4B in poli Jonkerbosch. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een meldzuil of bij een medewerker van het Meldpunt.
 • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. Hier kunt u gratis koffie of water pakken.

Het consult

 • De sportarts roept u op voor het consult in de spreekkamer.
 • Een eerste consult bij de sportarts duurt 45 minuten.
 • De sportarts stelt u vragen (anamnese) en voert een lichamelijk onderzoek uit. Daarna bepaalt deze het vervolg.
 • U kunt ook een afspraak hebben voor een consult met inspanningstest. U krijgt dan ook een hartfilmpje (ECG), longfunctie-onderzoek in rust en een maximale inspanningstest op de fiets met ECG, bloeddrukmeting en ademgasanalyse.
 • We zijn een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u gezien kan worden door een sportarts in opleiding (arts in opleiding tot specialist, AIOS) of een co-assistent onder supervisie van de sportarts. 

Waarom naar sportgeneeskunde CWZ?

Vergoeding sportgeneeskunde

 • Een groot deel van de sportgeneeskundige zorg valt binnen de basisverzekering. Hiervoor is een verwijsbrief van huisarts of specialist noodzakelijk.
 • Sportmedische onderzoeken gericht op prestatieverbetering of screening vallen hier niet onder en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor is geen verwijsbrief nodig. 
 • Bekijk de tarieven/vergoedingen.

Folders

Tips sportarts over wielrennen

Wielrennen wint aan populariteit. Sportarts Irene Hendriks geeft vijf tips om blessurevrij te kunnen en blijven fietsen.

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.