Sportgeneeskunde

Bij sportgeneeskunde kunt u terecht voor een snelle diagnose en deskundige behandeling van uw blessures.

Sporters van elk niveau zijn welkom. Ook als u problemen heeft aan het bewegingsapparaat die niet door sport komen. Wij verrichten ook sportmedisch onderzoek en keuringen.

Wie zijn we?
In CWZ werken 3 sportartsen. Onze jarenlange ervaring heeft ons tot een sportmedisch kenniscentrum gemaakt. Wij staan voor persoonlijke aandacht en maatwerk. Wij doen graag een stapje meer om u snel en goed van dienst te zijn. 

Wat doen we?
U kunt bij de sportarts terecht als topsporter, als u sport in uw vrije tijd, maar ook als u helemaal niet sport.

Ons werkterrein is breed: 

Samenwerking
We werken nauw samen met andere specialisten uit het ziekenhuis. Er is een multidisciplinair overleg met orthopedisch chirurgen en radiologen.

Opleidingsziekenhuis
CWZ is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u gezien kan worden door een sportarts in opleiding (arts in opleiding tot specialist, AIOS) of een co-assistent onder supervisie van de sportarts.

Kwaliteit verzekerd
CWZ sportgeneeskunde is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Bovendien zijn wij gecertificeerd door de Stichting Cerfificering Actoren in de Sportgezondheidszorg.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 74 76
maandag - donderdag
8.30 - 16.30 uur
vrijdag
8.30 - 12.30 uur

Gang van zaken sportgeneeskunde

  • Een eerste consult duurt 45 minuten.
  • U meldt zich bij de balie van sportgeneeskunde. 
  • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. 
  • De sportarts brengt u naar de behandelkamer stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg.
  • De doktersassistente maakt samen met u de afspraken voor behandeling, vervolgonderzoek of verwijzing naar een andere afdeling. Wij proberen rekening te houden met uw wensen.

Vergoeding sportgeneeskunde

  • Een groot deel van de sportgeneeskundige zorg valt binnen de basisverzekering. Hiervoor is een verwijsbrief van huisarts of specialist noodzakelijk. Bekijk de tarieven / vergoedingen.
  • Sportmedische onderzoeken gericht op prestatieverbetering of screening vallen hier niet onder en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor is geen verwijsbrief nodig. 

Folders

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.