Maag-darm-leverziekten (MDL)

Bij de afdeling maag-darm-leverziekten MDL onderzoeken en behandelen dokters en verpleegkundigen aandoeningen aan maag, darmen en lever en houden ze spreekuur. 

Wie zijn we?
De 8 maag-darm-leverartsen van CWZ zijn er voor patiënten met klachten aan de maag, darmen, lever, galwegen en alvleesklier. Wij zijn zeer betrokken, toegankelijk en snel bereikbaar. Ook voor de huisarts. We hebben veel contact met het Radboudumc en andere academische ziekenhuizen in Nederland.

Wat doen we?
Wij bieden patiënten met klachten van de maag, darmen en lever de best mogelijke zorg. Ons ervaren en deskundig team staat voor u klaar en is erop getraind u te begeleiden, met de nieuwste technologie. We stellen u altijd op uw gemak. Samen met u zetten we stappen die nodig zijn voor het beste resultaat.

Darmkanker
In CWZ kunt u snel terecht voor deskundig advies en de behandeling van darmkanker. CWZ is een gecertificeerde instelling voor darmkanker screening. 

Endoscopieafdeling
De endoscopieafdeling is een afdeling waar mdl-artsen onderzoek en behandeling uitvoeren.

Prikkelbare darm
Het prikkelbare darm syndroom is niet ernstig, wel lastig. We bekijken samen met u de verschillende behandelmogelijkheden.

Toon meer

Gang van zaken polikliniek MDL

  • U meldt zich bij meldpunt 2B. Daar wijst een medewerker waar u kunt wachten.
  • De arts roept u binnen in de spreekkamer. Hij stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg.
  • Als er onderzoeken nodig zijn, neemt de doktersassistente deze met u door. U maakt de afspraken voor dit onderzoek zelf of zij maakt de afspraken voor u. Ook krijgt u informatie mee. Wij houden rekening met uw wensen.
  • Als een opname nodig is, gaat u na het bezoek aan de dokter meteen naar de verpleegkundig zorgcoördinator. Zij geeft u informatie over de opname.

Speciale spreekuren

Gerrit over het sneltraject bij darmkanker

Gerrit (73) had weinig ervaring met ziekenhuizen. Begin '21 kreeg hij de diagnose darmkanker. ‘Bij het bevolkingsonderzoek bleek dat ik een tumor had in mijn dikke darm. Toen ging het snel’.

Gerrit van der Burgt,
patiënt MDL
Lees zijn verhaal

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.