Maag-darm-leverziekten (MDL)

 

Het specialisme maag-darm-leverziekten (MDL) omvat de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. Dit betreft de slokdarm, maag, darmen, alvleesklier, lever en de galwegen. De afdeling MDL van CWZ beschikt over een polikliniek, een verpleegafdeling en een onderzoeksafdeling, ook wel de endoscopieafdeling genoemd.

 

Wie zijn we?
De 8 maag-darm-leverartsen van CWZ zijn gespecialiseerd in ziekten, behandelingen en onderzoeken aan het spijsverteringsstelsel. Wij zijn zeer betrokken, toegankelijk en snel bereikbaar. Om dit te bereiken werken diverse medewerkers nauw met elkaar samen, zoals artsen, arts-assistenten, physician assistants, verpleegkundig specialisten,  verpleegkundigen en diëtisten. We hebben veel contact met het Radboudumc en andere academische ziekenhuizen in Nederland.

Wat doen we?
Wij bieden patiënten met klachten van de maag, darmen en lever de best mogelijke zorg. Ons ervaren en deskundig team staat voor u klaar en is erop getraind u te begeleiden, met de nieuwste technologie. We stellen u altijd op uw gemak. Samen met u zetten we stappen die nodig zijn voor het beste resultaat.

Darmkanker
In CWZ kunt u snel terecht voor deskundig advies en de behandeling van darmkanker. CWZ is een gecertificeerde instelling voor darmkanker screening. 

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 80 70
Maandag - vrijdag
08.30 - 12.00 uur
13.00 - 16.30 uur

Gang van zaken polikliniek MDL

Afspraak maken

De huisarts of een CWZ-arts verwijst u naar de polikliniek. U ontvangt schriftelijk of telefonisch een afspraak.

Gang van zaken afspraak

  • U meldt zich bij meldpunt 2B. Daar wijst een medewerker waar u kunt wachten.
  • De arts roept u binnen in de spreekkamer. Hij stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg.
  • Als er onderzoeken nodig zijn, neemt de doktersassistente deze met u door. U maakt de afspraken voor dit onderzoek zelf of zij maakt de afspraken voor u. Ook krijgt u informatie mee. Wij houden rekening met uw wensen.
  • Als een opname nodig is, gaat u na het bezoek aan de dokter meteen naar de verpleegkundig zorgcoördinator. Zij geeft u informatie over de opname.

Speciale spreekuren

Gerrit over het sneltraject bij darmkanker

Gerrit (73) had weinig ervaring met ziekenhuizen. Begin '21 kreeg hij de diagnose darmkanker. ‘Bij het bevolkingsonderzoek bleek dat ik een tumor had in mijn dikke darm. Toen ging het snel’.

Gerrit van der Burgt,
patiënt Patientverhalen
Lees zijn verhaal

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.