Endoscopieafdeling

Op de endoscopieafdeling gebeuren onderzoeken van het spijsverteringsstelsel. Denk aan de darmen, maag en galwegen.

Met behulp van een endoscoop neemt de arts een kijkje in deze organen. Als het nodig is wordt ook meteen een behandeling gedaan. De afdeling is onderdeel van maag-darm-leverziekten.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 84 60
maandag - vrijdag
8.30 - 16.30 uur
maag-darm-leverziekten A71

Afspraak maken

Afspraak maken
De specialist of huisarts vraagt het onderzoek aan. Wanneer u bij de specialist bent geweest wordt de afspraak voor u gemaakt door de doktersassistente op de polikliniek of door de zorgcoördinator. Bij het maken van de afspraak krijgt u mondelinge informatie over het onderzoek. Vaak krijgt u ook een folder mee. Als huisartspatiënt kunt u rechtstreeks een afspraak maken bij de endoscopieafdeling. De folder krijgt u van de huisarts.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de polikliniek. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Gang van zaken

  • Neem alle benodigde papieren mee.
  • Meld u bij de balie op de afdeling of bij het Meldpunt dat is afgesproken en terug te vinden is in de brief.
  • Neem plaats in de wachtkamer.
  • Een endoscopieverpleegkundige roept u op voor het onderzoek en legt u de gang van zaken uit.
  • Het onderzoek vindt plaats.
  • De uitslag gaat naar de dokter die het onderzoek heeft aangevraagd. Voor de uitslag op de polikliniek krijgt u een afspraak mee.

Help mee aan een veilige endoscopie

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.