Voedingsteam

Wanneer u ziek bent kan het voorkomen dat het door een operatie, behandeling of ziekte niet lukt om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen met gewone voeding. Het kan dan nodig zijn om sondevoeding te starten.

Sondevoeding is een dunne vloeibare voeding die via een slangetje (sonde) rechtstreeks in de maag of darmen toegediend kan worden. Deze voeding levert alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zoals energie, eiwitten, koolhydraten, vetten, vocht, vitamines en mineralen. Het starten van sondevoeding kan meestal op de polikliniek gestart worden. De voedingsverpleegkundige en uw diëtist zullen hiervoor samen met u een plan opstellen en u hierbij begeleiden.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 72 62
maandag - vrijdag
8.30 -16.30 uur
diëtetiek C28

Afspraak maken voedingsteam

De CWZ-dokter verwijst u door naar het voedingsteam. De voedingsverpleegkundige of diëtist neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 
Alleen op afspraak

voedingsteam@cwz.nl

Gang van zaken voedingsteam

  • U kunt plaatsnemen in de wachtkamer van C28 (u hoeft zich nergens te melden).
  • De voedingsverpleegkundige of de diëtist komt u halen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.