Maag-darm-leverziekten MDL verpleegafdeling A22

Op verpleegafdeling A22 liggen patiënten met maag-darm-leverziekten (MDL) die maar kort in het ziekenhuis hoeven blijven.

Ook liggen er patiënten van cardiologie. Deze informatie geldt alleen voor MDL-patiënten.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 79 20
maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur

Bezoektijden

De bezoektijden moeten door het coronavirus regelmatig aangepast worden. Kijk bij 'Op bezoek' voor de meest actuele informatie.

 

Verblijf

Wij kunnen 16 patiënten verplegen. Op de afdeling zijn 1, 2, en 4 persoonskamers voor mannen en vrouwen samen. Er is een dagverblijf op de afdeling.

Zorgverleners

Iedere patiënt heeft een vaste MDL-arts. U ziet deze altijd op de polikliniek. Op de verpleegafdeling komt niet altijd uw eigen dokter langs. MDL-patiënten zien dagelijks de zaalarts: een arts-assistent (in opleiding) of de physician assistent. Deze personen zijn samen verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de verpleegafdeling. Het meeste heeft u te maken met de verpleegkundigen.Meer over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.
Meer over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Dagindeling

7.15 uur Start mogelijkheid om te ontbijten (roomservice).
7.30 uur De verpleegkundigen hebben een overdrachtsmoment.
7.45 uur Medicijnronde.
8.00 uur Hierna kunt u zich verzorgen. Zo nodig helpen wij u daarbij, bijvoorbeeld met douchen of het aantrekken van steunkousen. Tussen 8.00 uur en 9.00 uur wordt zo nodig bloed geprikt voor onderzoek en verricht de verpleegkundige metingen zoals bloeddruk, temperatuur en dergelijke. Het is handig als u dan op de kamer blijft.
Onderzoeken kunnen gedurende de hele dag plaats vinden.
9.00 uur Start artsenvisite. Uw verpleegkundige weet wanneer de arts ongeveer bij u langs komt.
9.30 uur Warme en koude dranken en eventuele tussendoortjes.
12.00 uur Medicijnronde.
12.10 uur Vanaf dit tijdstip kunt u de warme maaltijd gebruiken. Dat kan ook ’s avonds, dan krijgt u tussen de middag een broodmaaltijd.
13.00 uur Tweede ronde bloedprikken indien nodig. De verpleegkundige geeft informatie over de onderzoeken van de volgende dag, indien van toepassing.
15.00 uur Medicijnronde. Warme en koude dranken en eventuele tussendoortjes.
17.00 uur Vanaf dit tijdstip kunt u een broodmaaltijd gebruiken. Of warm eten als u dit vanmiddag niet gedaan heeft.
18.00 uur Medicijnronde.
19.00 uur Warme en koude dranken en eventuele tussendoortjes.
22.00 uur Medicijnronde. Laatste ronde met warme en koude dranken voor de nacht
23.00 uur Na dit tijdstip proberen wij te zorgen voor rust op de patiëntenkamers, zodat u kunt slapen.
's Nachts Een verpleegkundige maakt regelmatig een rondgang over de afdeling om te kijken of alles in orde is. Mocht u niet kunnen slapen of heeft u behoefte aan een praatje, bel dan gerust.

Heeft u vragen?

 

Verpleegafdeling MDL (A22) is 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 024-3657920. We verzoeken u vriendelijk om vragen als het kan overdag aan ons te stellen.

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.