Tumor in nierbekken of urineleider verwijderen

Bij een kwaadaardige tumor in het nierbekken of de urineleider (urotheelcelcarcinoom) kan het nodig zijn de nier met de urineleider in het geheel te verwijderen.

Het verwijderen van een tumor in het nierbekken of in de urineleider gebeurt via een kijkoperatie

Bij dit soort tumoren is het vaak nodig om naast de nier ook de urineleider weg te halen. De chirurg maakt tijdens de operatie de nier en urineleider los. Door een grotere snee verwijdert hij vervolgens de nier en urineleider met daarin de tumor. Bij deze operatie krijgt u narcose.

Toon meer

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.