Tumor in nierbekken of urineleider verwijderen

Bij een kwaadaardige tumor in het nierbekken of de urineleider kan het nodig zijn de nier met de urineleider in zijn geheel te verwijderen.

Een ander woord voor deze tumor is urotheelcelcarcinoom.

Hoe verloopt het verwijderen van een tumor in nierbekken of urineleider?

Dit gebeurt via een kijkoperatie. De chirurg maakt tijdens de operatie de nier en urineleider los. Door een grotere snee verwijdert hij daarna de nier en urineleider met daarin de tumor. Bij deze operatie krijgt u narcose.

Waar vindt het verwijderen van een tumor in het nierbekken of urineleider plaats?

U wordt opgenomen op de verpleegafdeling urologie. De operatie vindt plaats op de operatiekamer van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.