Urologie verpleegafdeling C40

Op verpleegafdeling C40 liggen patiënten opgenomen die een operatieve urologische behandeling ondergaan.

Op deze afdeling liggen patiënten van verschillende specialismen: keel-neus-oorheelkunde, plastische chirurgie, gynaecologie, urologie en algemene heelkunde. Bij de algemene operaties horen ingrepen aan de maag en darmen, borst, longen en bloedvaten. De moeilijkheid van de operaties verschilt. Soms zijn het kleine ingrepen, soms zijn het grote ingrepen.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 78 00
maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur

Verblijf en voorzieningen

De afdeling kan in totaal 52 patiënten opnemen verdeeld over twee gangen. De kamers bestaan uit verschillende een- en driepersoonskamers voor zowel mannen als vrouwen. Alle kamers beschikken over een ruime badkamer. Lees alles over het verblijf op de verpleegafdeling

Zorgverleners

Op de afdeling werken we dagelijks met een arts-assistent in opleiding tot uroloog of een basisasrts (ANIOS) . Zij zijn samen verantwoordelijk voor de dagelijkse medische taken. De uroloog heeft regelmatig overleg met hen over de behandeling en loopt twee keer per week visite op de afdeling. De verpleegkundigen zijn dag en nacht aanwezig en zullen het vaakst gezien worden op de afdeling.  Meer over zorgverleners in het ziekenhuis.

Dagindeling

7.30 uur Medicijnronde en controle van de vitale functies
7.45 uur Tijd van ontbijt is afhankelijk van uw eigen wensen.
  Hierna kunt u zich gaan verzorgen, maar ook dit is afhankelijk van uw eigen wensen. Als het nodig is, helpen wij u bij de verzorging. Heeft u een revalidatieschema dan kunt u daarop lezen welke activiteiten u op welk moment mag verrichten.
8.00 uur Tussen 8.00 uur en 9.00 uur wordt zo nodig bloed geprikt voor onderzoek. U wordt verzocht op de kamer te blijven.
8.30 uur Start artsenvisite. U wordt verzocht op de kamer tot de arts of physician assistant bij u langs is geweest.
9.30-12:00 uur De verpleegkundige verleent zorg op maat
12.00 uur Medicijnronde
12.00-13.30 uur Middagmaaltijd, u kunt kiezen uit een broodmaaltijd of een warme maaltijd. Daarna gelegenheid om te rusten.
15.00 uur Middagmaaltijd, u kunt kiezen uit een broodmaaltijd of een warme maaltijd. Daarna gelegenheid om te rusten.
17.00 uur Medicijnronde en controle van de vitale functies
16.30-18.30 uur Avondmaaltijd, ook hierin kunt u uw wensen aangeven.
19.00 uur De roomservice serveert warme, koude dranken, tussendoortjes.
Roomservice is tot 20.00 uur aanwezig.
20.00-22.30 uur De verpleegkundige verleent zorg op maat.
23.00 uur Controle van de vitale functies. Na dit tijdstip proberen wij te zorgen voor rust op de patiëntenkamers, zodat u de gelegenheid krijgt om te slapen.
In de nacht Een verpleegkundige maakt regelmatig een rondgang over de afdeling om te kijken of alles in orde is. Mocht u niet kunnen slapen of heeft u behoefte aan een praatje, bel dan gerust.

Naar huis

Als het medisch verantwoord is en de zorg thuis geregeld is, proberen we u vóór 10.00 uur naar huis/met ontslag te laten gaan.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

Opname en verblijf op de verpleegafdeling

Lees alles over het verblijf op de verpleegafdeling.

Bezoek op de verpleegafdeling

Lees op welke tijden u bezoek kunt krijgen en hoeveel bezoekers welkom zijn.