Nierstenen verwijderen via de urineleider

Door middel van een operatie worden nierstenen verwijderd via de urineleider.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor nierstenen:
Toon meer

Hoe verloopt het verwijderen van nierstenen via de urineleider?

Deze operatie wordt gedaan als de niersteen in de urineleider of in de nier zit. De arts schuift een dun kijkbuisje in de urineleider tot aan de plek waar de niersteen zit. Met speciale tangetjes en vangnetjes verwijdert de hij de niersteen. Als de niersteen te groot is om in zijn geheel weg te halen, maakt de arts de steen eerst kleiner met een laser. Voor deze operatie krijgt u narcose.

Waar vindt het verwijderen van nierstenen via de urineleider plaats?

Voor deze operatie gaat u naar de verpleegafdeling urologie. De operatie zelf vindt plaats in de operatiekamer (OK) van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.