Lasermethode spataderen

De lasermethode is geschikt voor het uitschakelen van de grote oppervlakkige aders aan de binnenzijde van het been of aan de achterkant van uw onderbeen.

Wanneer krijgt u een lasermethode spataderen?

De lasermethode is een behandeling van spataderen (varices).

Wat gebeurt er tijdens een lasermethode spataderen?

Met behulp van de echo wordt de spatader aangeprikt. Daarna schuift de chirurg een glasvezeldraad in de ader. De draad wordt verhit zodat de vaatwand versmelt en de ader zich sluit. De omgeving van de spatader moet beschermd worden tegen deze hitte. Daarom wordt er om de ader veel vocht geplaatst door middel van allemaal kleine verdovende prikjes. Na de laserbehandeling moet gedurende een week een elastische kous worden gedragen. Hierdoor blijft de vorming van bloeduitstortingen beperkt en worden de spataderen dichtgedrukt. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Waar gebeurt de lasermethode spataderen?

De lasermethode gebeurt op de afdeling heelkunde van CWZ.

Patiëntverhaal over spataderen

Marrie de Kat Angelino - Kersbergen (41) had al vanaf haar 20e last van spataderen. Met name van bijkomende klachten zoals jeuk en vermoeide benen. Afgelopen zomer onderging ze een laserbehandeling in CWZ.

Kilo's lood aan m'n benen
Zware, opgezwollen en vermoeide benen, dikke bobbels op haar benen en iedere avond ontzettend veel jeuk. Al jaren werd Marrie de Kat Angelino Kersbergen erdoor geplaagd:

'Iedere avond voelde het alsof ik kilo's lood aan mijn benen had hangen'.

Ruim 20 jaar heeft ze ermee rondgelopen. Vanwege haar kinderwens werd namelijk geadviseerd om met de behandeling te wachten. Onlangs hakte ze de knoop door: 'Ik had zoveel last dat ik nu eindelijk actie heb ondernomen'.

Laserbehandeling
De laserbehandeling in CWZ was geheel pijnloos en binnen een uur klaar. Na de ingreep had ze gelijk geen last meer van zware benen en ook de jeuk was weg. Marrie is erg tevreden over de behandeling: 'Het ging mij niet om mooiere benen, ik wilde gewoon van de klachten af. En dat is gelukt!'

>>>Naar overzicht patiëntverhalen

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.