Plaatselijke anesthesie

Een plaatselijke verdoving maakt een deel van het lichaam gevoelloos.

Bij veel medische ingrepen gebruikt de arts een plaatselijke verdoving (anesthesie). Er zijn verschillende vormen van plaatselijke verdoving.

De arts zal met de patiënt overleggen welke vormen mogelijk zijn. Ook kunt u als patiënt zeggen welke verdoving u het liefst wilt.

 

Er zijn 3 soorten plaatselijke anesthesie:
Toon meer

Waar gebeurt de plaatselijke anesthesie?

Een plexusverdoving wordt toegediend in de voorbereidingsruimte van de operatiekamer. De holding noemen we dat. Een epidurale anesthesie wordt ook toegediend op de holding. Een spinale anesthesie wordt meestal op de operatiekamer zelf uitgevoerd.

Tijdens de operatie is de anesthesioloog of zijn assistent (de anesthesiemedewerker) voortdurend bij u. Zij controleren uw ademhaling, bloeddruk en hartslag. De anesthesioloog kan op ieder moment de verdoving bijstellen. Ook zorgt hij ervoor dat u genoeg vocht in uw lichaam houdt en dat u een bloedtransfusie krijgt als u te veel bloed verliest tijdens de operatie.

Meer over plaatselijke anesthesie

Meer informatie over een operatie met anesthesie bij CWZ.

 

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.