Keel-neus-oorheelkunde (KNO)

De KNO-arts behandelt aandoeningen aan keel, neus en oren. Maar de afdeling KNO behandelt ook afwijkingen in de rest van het hoofd-halsgebied.

Wie zijn we?
Jaarlijks bezoeken meer dan 10.000 mensen de polikliniek KNO. U kunt er snel terecht, ook voor een operatie als dat nodig is. Tijdens de hele behandeling kunt u rekenen op een eigen, vaste arts. Dit geeft veel mensen een vertrouwd gevoel. In de regio Nijmegen kiezen de meeste mensen met klachten aan keel, neus en oren voor CWZ.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 8225
maandag - vrijdag
8.30 - 16.30 uur
Secretariaat 024 365 87 10

Wat doen we?

De KNO-arts behandelt aandoeningen aan keel, neus en oren. Minder bekend is dat hij ook afwijkingen in de rest van het hoofd-halsgebied behandelt. Denk dan aan gezwellen in de hals en speekselklieren en aan afwijkingen van de slokdarm.

Snurken en apneu
Het Slaapcentrum CWZ kreeg drie sterren van de Apneuvereniging. 

Gehoorverlies
KNO helpt bij gehoorverlies bij ouderdom of door lawaaibeschadiging.

Behandeling van kinderen

Gang van zaken polikliniek KNO

  • U meldt zich bij de balie.
  • Daarna neemt u plaats in de wachtkamer.
  • Een polikliniekmedewerker roept u op en brengt u naar de spreekkamer.
  • De dokter stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg. De polikliniekmedewerker is bij het consult aanwezig.
  • Na het gesprek met de dokter regelt de polikliniekmedewerker de verdere afspraken. Zij probeert de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis te komen.

Evelynn over buisjes plaatsen bij Amy

Amy bleek door vocht in haar oren 35% minder te horen. Na het plaatsen van buisjes hoort ze echt alles weer.

Moeder van Amy,
patiënt KNO
Lees hun verhaal

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.