Fertiliteitsteam voor vruchtbaarheidsstoornissen

Op het spreekuur vruchtbaarheidsstoornissen kunt u terecht met een onvervulde kinderwens.

We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet, zodat we u een persoonlijke behandeling kunnen geven met aandacht voor uw gevoelens en emoties. Daarom krijgt u een vaste gynaecoloog en is er een vast team van vier fertiliteitsassistenten. Voor onze zorg kregen we van de patiëntenvereniging de Freya Pluim.

Bereikbaarheid

024 365 82 45
maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur
gynaecologie A38

Wie kan bij ons terecht?

  • Alle paren met een onvervulde kinderwens langer dan 1 jaar.
  • Paren met een kinderwens met een zeer onregelmatige of afwezige menstruatiecyclus.
  • Krijgt u bij een buitenlands ziekenhuis een vruchtbaarheidsbehandeling en wilt u liever dicht bij huis de inwendige echo laten maken? Dan bent u welkom na overleg met ons.
  • Voor 80 procent van de vruchtbaarheidsproblemen kunnen wij u behandelen. Alleen voor hele specifieke behandelingen zoals IVF of ICSI neemt een andere kliniek (bijvoorbeeld Radboudumc) onze behandeling over.

Afspraak maken

Afspraak maken
De huisarts of een andere specialist verwijst u naar de polikliniek. Na aanmelding krijgt u in MijnCWZ vragenlijsten online toegestuurd. Deze vult u in en stuurt u digitaal terug. U ontvangt hierna per post een envelop met formulieren voor onderzoeken die uitgevoerd moeten worden, voordat u een gesprek heeft met de behandelend gynaecoloog.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de polikliniek. Dan plannen we samen met u een nieuwe afspraak.

Gang van zaken

  • U meldt zich in CWZ bij Meldpunt 2B.
  • Daarna loopt u door naar polikliniek gynaecologie A38.
  • Hier meldt u zich aan bij de aanmeldbalie en neemt u plaatst in de wachtruimte.
  • De arts komt u halen. De eerste poliklinische afspraak is meteen bij een gynaecoloog die gespecialiseerd is in fertiliteit.
  • Voorafgaand aan de afspraak meten we uw gewicht en lengte.
  • De arts onderzoekt u, maakt een echo en bespreekt met u het behandelplan. 
  • De afspraak duurt ongeveer 30 minuten.

Het fertiliteitsteam

Petrie, Lisan, Channa en Tamara zijn de doktersassistenten en verpleegkundigen die paren zien voor gesprekken, echo’s of inseminaties.  De gynaecologen Cathelijne van Heteren, Karin Bos en Marike Lemmers bepalen het medische beleid. 

E-consult en follikelspreekuur

E-consult
Patiënten die wij behandelen voor vruchtbaarheidsstoornissen kunnen ons vragen stellen via e-consult. Binnen 2 werkdagen geven we u antwoord. Deze service bieden we aan naast het reguliere telefonische contact en het bezoek tijdens spreekuren op de polikliniek. Voordeel is dat u 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen kunt stellen.

Follikelspreekuur
Vaak wordt de eisprong gestimuleerd met medicijnen. Tijdens deze behandeling worden in een cyclus meerdere echocontroles uitgevoerd. De controle van de rijping van de eiblaasjes (follikels) gebeurt tijdens het follikelspreekuur door fertiliteitsassistenten.  De fertiliteitsassistenten:

  • maken een inwendige echo
  • meten de dikte van het baarmoederslijmvlies
  • volgen het rijpen van de eiblaasjes; de grootte en de groei van de eiblaasjes worden gemonitord.

Het follikelspreekuur is iedere werkdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. Indien medisch noodzakelijk kan een echo ook in het weekend plaatsvinden.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.