Fertiliteitsteam voor vruchtbaarheidsstoornissen

Op het spreekuur vruchtbaarheidsstoornissen kunt u terecht met een onvervulde kinderwens.

We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet, zodat we u een persoonlijke behandeling kunnen geven met aandacht voor uw gevoelens en emoties . Daarom krijgt u een vaste gynaecoloog en is er een vast team van vier fertiliteitsassistentes.

Voor wie?
Alle paren met een onvervulde kinderwens langer dan 1 jaar of cyclusproblemen zijn welkom. Ook patiënten die onder behandeling zijn bij een ander ziekenhuis voor een behandeling die CWZ niet biedt, en liever dichtbij huis de inwendige echo willen laten maken, zijn van harte welkom.
Voor 80 procent van de vruchtbaarheidsproblemen kunnen wij u behandelen. Alleen voor hele specifieke behandelingen zoals IVF of ICSI neemt een andere kliniek (RadboudUMC) onze behandeling over.

Freya Pluim voor fertiliteitszorg
Patiëntenvereniging Freya reikt pluimen uit aan Nederlandse ziekenhuizen en klinieken met goede fertiliteitszorg (zorg bij vruchtbaarheidsstoornissen). In totaal hebben 42 van de 92 onderzochte ziekenhuizen/klinieken een pluim ontvangen. CWZ is daar één van!

Vaccinatie voor paren met een kinderwens
CWZ volgt de landelijke richtlijnen van gynaecologie (NVOG) voor COVID vaccinatie. Er is geen bezwaar voor vaccinatie bij mannen en vrouwen die een zwangerschap tot stand willen brengen.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 82 45
maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur
gynaecologie A38

Afspraak maken (formulier)

Afspraak maken

De huisarts of een CWZ-dokter verwijst u naar de polikliniek. Bel de poli voor een afspraak. Of vul het online formulier in op deze website. Na aanmelding krijgt u vragenlijsten toegestuurd. Deze vult u in en stuurt u terug in de retour-envelop. Ongeveer twee weken na het ontvangen van de formulieren krijgt u een uitnodiging voor een intake-gesprek. Ons fertiliteitsteam werkt volgens de landelijke richtlijnen, maar geeft toch zorg op maat. We hebben volop aandacht voor uw gevoelens en emoties. 

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de polikliniek. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Gang van zaken

  • Nadat u zich bij de inschrijfbalie van de polikliniek hebt gemeld  kunt u in een aparte, kleine, wachtruimte plaatsnemen. Deze ruimte is speciaal voor patiënten met kinderwens. De arts of de fertliteitsassistente komt u halen.
  • De eerste poliklinische afspraak bestaat uit een intake van ongeveer 40 minuten bij een van de fertiliteitsassistentes. Tijdens dit gesprek maken we een vervolgafspraak voor het consult bij de gynaecoloog.
  • De afspraak bij de gynaecoloog duurt ongeveer 20 minuten. De arts onderzoekt u, maakt een echo en bespreekt met u het vervolgtraject. 

Het fertiliteitsteam

Petrie, Lisan, Channa en Tamara zijn de doktersassistenten en verpleegkundigen die  koppels soms maandenlang én met enige regelmaat zien voor gesprekken,  echo’s,  of inseminaties.  De gynaecologen Cathelijne van Heteren, Karin Bos en Jan de Kruif bepalen het medische beleid. Lees het interview met het team >>

E-consult en Follikelspreekuur

E-consult

Patiënten die wij behandelen voor vruchtbaarheidsstoornissen kunnen ons vragen stellen via e-consult. Binnen 2 werkdagen geven we antwoord op de gestelde vragen. Deze service bieden we aan naast het reguliere telefonische contact en het bezoek tijdens spreekuren op de polikliniek. Voordeel is dat u 24 uur per dag en 7 dagen per week vragen kunt stellen. Meer informatie hierover verstrekken de fertiliteitsassistentes tijdens het eerste (intake)gesprek of de zogenaamde follikelspreekuren.

Follikelspreekuur

Vaak wordt de eisprong gestimuleerd met medicijnen, wij noemen dit ovulatie-inductie. Controles van de rijping van de eiblaasjes (follikel) worden gedaan tijdens het follikelspreekuur.

De fertiliteitsassistenten:

  • maken een inwendige echo
  • meten de dikte van het baarmoederslijmvlies
  • kijken naar het rijpen van de eiblaasjes. Er wordt net name gekeken naar het aantal en de grootte.

Deze echo’s vinden plaats op het follikelspreekuur. Dit is iedere werkdag van 8.30 uur- 10.30 uur. Ze worden gedaan door een van de fertiliteitsassistentes (indien medisch noodzakelijk kan dit ook in het weekend plaats vinden).

Tijdens het stimuleren van een eicelrijping wordt meerdere keren in een cyclus een echo gemaakt.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.