Enkel en voetklachten

Er zijn verschillende soorten voet- en enkelklachten.

Enkelgewricht
Het enkelgewricht bestaat uit 3 bot-delen: het kuitbeen (fibula), het scheenbeen (tibia) en het sprongbeen (talus). Om de enkel ligt een gewrichtskapsel. Buiten dit gewrichtskapsel heeft de enkel gewrichtsbanden en pezen die voor stabiliteit van de enkel zorgen. Elk botdeel is bekleed met een laag kraakbeen dat zorgt voor het glad en soepel bewegen van het gewricht.

Voetgewricht
De voet bestaat uit de voetwortel, de middenvoet en de tenen. De voetwortel bestaat uit 7 beenderen. De middenvoet bestaat uit 5 middenvoetsbeenderen. En de tenen bestaan uit 3 kootjes, behalve de grote teen die er 2 heeft. Om het hele lichaam te kunnen dragen, moeten de voeten een stevige structuur hebben. Deze stevigheid en kracht worden verzorgd door bindweefselbanden en de spieren. De middenvoet en de tenen hebben vooral een steunende functie.

Toon meer

Waarom naar CWZ met enkel en voetklachten?

CWZ heeft deskundige artsen die werken met de nieuwste technieken. Wij weten hoe belangrijk samenwerken is. Bijvoorbeeld met huisartsen en de gipskamer, maar vooral met u. Zo bepalen we samen met u of u geopereerd wordt of niet. U krijgt altijd een behandeling die het beste bij u past.