Maag-darm-leverziekten (MDL)

Wil uw huisarts overleggen? De maag-darm-leverarts is goed bereikbaar.

Bij de afdeling maag-darm-leverziekten MDL onderzoeken en behandelen dokters en verpleegkundigen aandoeningen aan maag, darmen en lever en houden ze spreekuur. 

Toon meer

Wie zijn we?
De 8 maag-darm-leverartsen van CWZ zijn er voor patiënten met klachten aan de maag, darmen, lever, galwegen en alvleesklier. Wij zijn zeer betrokken, toegankelijk en snel bereikbaar. Ook voor de huisarts. We hebben veel contact met het Radboudumc en andere academische ziekenhuizen in Nederland.

Wat doen we?
Wij bieden patiënten met klachten van de maag, darmen en lever de best mogelijke zorg. Ons ervaren en deskundig team staat voor u klaar en is erop getraind u te begeleiden, met de nieuwste technologie. We stellen u altijd op uw gemak. Samen met u zetten we stappen die nodig zijn voor het beste resultaat.

Darmkanker
In CWZ kunt u snel terecht voor deskundig advies en de behandeling van darmkanker. CWZ is een gecertificeerde instelling voor darmkanker screening. 

Endoscopieafdeling
De endoscopieafdeling is een afdeling waar mdl-artsen onderzoek en behandeling uitvoeren.

Prikkelbare darm
Het prikkelbare darm syndroom is niet ernstig, wel lastig. We bekijken samen met u de verschillende behandelmogelijkheden.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Gang van zaken polikliniek MDL

  • U meldt zich bij meldpunt 2B. Daar wijst een medewerker waar u kunt wachten.
  • De arts roept u binnen in de spreekkamer. Hij stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg.
  • Als er onderzoeken nodig zijn, neemt de doktersassistente deze met u door. U maakt de afspraken voor dit onderzoek zelf of zij maakt de afspraken voor u. Ook krijgt u informatie mee. Wij houden rekening met uw wensen.
  • Als een opname nodig is, gaat u na het bezoek aan de dokter meteen naar de verpleegkundig zorgcoördinator. Zij geeft u informatie over de opname.

Speciale spreekuren

U verlaat hiermee de informatiepagina's over behandeling hepatitis medicijnen.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

B
G
H
K
L
N
O
P
S
T
V
W