Ganglion operatie

Een ganglion (bijvoorbeeld op de pols) kan weggehaald worden met een operatie.

U krijgt een operatie als u last heeft van een ganglion en uw huisarts dit niet kan verhelpen. Het is een kleine operatie.

Hoe verloopt een ganglion operatie?

U krijgt meestal eerst een plaatselijke verdoving van de hele arm. Als de verdoving werkt, maakt de arts een kleine snee ter plaatse van het ganglion. Daardoor is het ganglion bijna altijd gemakkelijk weg te halen. Daarna hecht de arts de wond. Als het kan, krijgt u hechtingen die vanzelf oplossen. De hechtingen hoeven later dan niet verwijderd te worden. Meestal krijgt u na de operatie een drukverband of een mitella.

Waar vindt een ganglion operatie plaats?

De behandeling van een ganglion aan de pols gebeurt op de dagbehandeling.

Folder

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.