Met patiëntportaal MijnCWZ bent u aan zet!

22 november 2018

U kunt als CWZ-patiënt uw medisch dossier online inzien via patiëntportaal MijnCWZ.

Patiëntportaal MijnCWZ | CWZ Nijmegen

Sinds begin dit jaar is het mogelijk om als CWZ-patiënt uw medisch dossier online in te zien via patiëntportaal MijnCWZ. De mogelijkheden hierin zijn de afgelopen tijd uitgebreid. Graag zetten we ze hier voor u op een rijtje en leggen we uit wat het portaal voor u kan betekenen. 

Wat is MijnCWZ?

Dit is uw patiëntportaal. Hierin kunt u in via een beveiligde website delen van uw medisch dossier inzien. U kunt hierop inloggen met DigiD. Hoe u dit kunt doen, leest u op www.mijncwz.nl. 

Waarvoor kunt u MijnCWZ gebruiken?

In uw patiëntportaal kunt u de volgende zaken bekijken: 

  • Eigen administratieve gegevens
  • Geplande afspraken en opnames
  • Uitslagen van (laboratorium)onderzoek
  • Medicijnoverzichten
  • Behandelverslagen.

Daarnaast kunt u sinds kort de volgende zaken regelen:

  • Vragenlijsten invullen voor opname of onderzoek
  • E-consult (online contact met uw zorgverlener).

Waarom MijnCWZ?

Gezondheid is ons grootste bezit. Het gaat om uw lijf en gemoedstoestand. Daar willen we samen met u goed voor zorgen. Met aandacht voor uw vragen, wensen en behoeften. Door de informatie in uw patiëntportaal kunt u een beter beeld krijgen van wat er besproken is of gaat worden tijdens een afspraak met uw behandelend arts. Via MijnCWZ kunt u zich hierop beter voorbereiden en samen met uw zorgverlener beslissen hoe uw behandeling of zorgtraject eruit komt te zien. Hierin kunt u met het patiëntportaal dus zelf een actieve rol spelen. Thuis kunt u alle gegevens bovendien nog eens rustig nalezen, doordat u altijd en overal toegang hebt tot uw portaal: met MijnCWZ bent u aan zet!

Meer weten of direct aan de slag met MijnCWZ?

Kijk op www.mijncwz.nl voor meer informatie en een filmpje om te zien hoe dit werkt.

Geef toestemming voor uitwisseling gegevens

Ook huisartsen kunnen medische gegevens en uitslagen van hun patiënten inzien. Als uw huisarts inzage heeft in uw medische gegevens van het ziekenhuis, krijgt hij een completer beeld van uw medische situatie. Dan kunnen onderzoeken en behandelingen kunnen beter op elkaar worden afgestemd . U krijgt de juiste zorg en onnodige afspraken worden voorkomen.
De huisartsen hebben een eigen zorgportaal waar zij uw gegevens kunnen zien. Voorwaarde is dat u toestemming heeft gegeven voor uitwisseling van gegevens tussen zorgorganisaties. U kunt dat het gemakkelijkst regelen tijdens uw eerstvolgende bezoek aan het ziekenhuis. Bij de registratiebalie bij het Welkomstpunt kunt u hiervoor een formulier invullen. Dit formulier voor gegevensuitwisseling is ook te vinden op deze website. 

Dit is een voorbeeld van onze ambitie om patiënten te betrekken bij hun zorg. Een betrokken patiënt betekent: mensen helpen om de regie te nemen, begrijpelijke informatie geven en samen beslissen over de zorg die het beste bij hen past.