Ouders en kinderen

Alles over MijnCWZ voor ouders en kinderen, zoals machtigingen. Als uw kind naar het ziekenhuis moet, dan wilt u goed weten wat er gaat gebeuren en hoe het met uw kind gaat. Zeker als uw kind wordt opgenomen in het ziekenhuis. Daarom biedt CWZ ouders de mogelijkheid om het medisch dossier van hun kind in te zien via patiëntportaal MijnCWZ.

In MijnCWZ voor ouders* en kinderen vindt u dezelfde informatie als in het patiëntportaal voor volwassenen, zoals uitslagen, afspraakoverzichten, medicijnoverzichten en behandelverslagen. Een extra onderdeel is het kunnen inzien van verpleegkundige verslagen, op het moment dat uw kind is opgenomen in CWZ. 

Toelichting (*): overal waar ouder of ouders staat, bedoelen we de ouder(s) of voogd met het ouderlijk gezag.

Direct inloggen op MijnCWZ
Veelgestelde vragen over machtigingen

Wie heeft toegang?

 • Kinderen tot 12 jaar: de ouders krijgen toegang tot MijnCWZ van hun kind via Machtigen. Aanvragen kan via DigiD Machtigen.
 • Kinderen vanaf 12 jaar: kinderen krijgen zelf toegang tot MijnCWZ, met hun eigen DigiD. Ouders kunnen ook toegang krijgen met Machtigen als het kind daarvoor toestemming geeft via DIgiD Machtigen.
 • (Langdurig) wilsonbekwame kinderen vanaf 12 jaar: de ouders of voogd hebben toegang tot het patiëntportaal van het kind. Indien het kind daartoe in staat is en dat wil, kan het kind ook zelf inloggen.

Deze leeftijdsgrenzen zijn vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst.

Hoe vraag ik een machtiging voor mijn kind aan?

 • Ga naar de website van DigiD Machtigen.
 • Als u gemachtigd wilt worden voor MijnCWZ van iemand anders (uw kind), klikt u op ‘Gemachtigd worden’.
 • Zoek vervolgens naar ‘CWZ’. Kies 'CWZ - patiëntenportaal' en volg de verdere instructies op de website van DigiD Machtigen.

Goed om te weten

 • Pasgeboren kinderen beschikken nog niet over een BSN-nummer en een paspoort of ID-bewijs. CWZ schrijft deze kinderen in zonder BSN-nummer. Met een machtiging krijgt u dan toch meteen toegang tot MijnCWZ van uw kind, met uw eigen DigiD. De overheid stuurt het BSN-nummer na de geboorte binnen enkele dagen naar u op. Geef deze gegevens zo snel mogelijk aan CWZ door. Dat kan op de polikliniek, verpleegafdeling of registratiebalie bij de hoofdingang van CWZ.
 • Uw machtiging vervalt automatisch als uw kind 12 jaar of 16 jaar wordt. Bij langdurig wilsonbekwame kinderen heeft de ouder of voogd toegang tot het kind 18 jaar wordt. Uw kind heeft dan zelf toegang tot MijnCWZ. Wilt u met uw kind vanaf 12 jaar meekijken in MijnCWZ? Dan moet uw kind een machtiging voor u aanvragen via DigiD Machtigen.

Hoe logt u in met een machtiging?

 • U logt in op MijnCWZ met uw eigen DigiD.
 • Op de startpagina vindt u aan de linkerkant bij de snellinks de knop 'Machtigingen.'
 • U kunt ook in het menu kiezen voor ‘Mijn gegevens --> ‘Mijn machtigingen’.
 • Selecteer het kind voor wie u gemachtigd bent.
 • U kunt nu het medisch dossier van uw kind bekijken. Aan de onderzijde van het scherm ziet u in welk dossier u kijkt. U ziet bovenin de naam van uw kind staan. Onderin ziet u uw eigen naam staan.
 • Onder ‘Mijn machtigingen’ ziet u nu wie er nog meer gemachtigd is.

Mijn Kindergeneeskunde

Als uw kind is opgenomen in het ziekenhuis, dan houden de verpleegkundigen allerlei gegevens bij. In MijnCWZ vindt u onder het tabblad 'Mijn kindergeneeskunde' onder andere de dagelijkse rapportages van verpleegkundigen, gespreksverslagen, (toegediende) voeding en de groei. Zo kunt u op elk moment lezen hoe het met uw kind gaat. Mijn kindergeneeskunde wordt geactiveerd in de nacht nadat uw kind is opgenomen. Vanaf de volgende dag is Mijn kindergeneeskunde beschikbaar.

Folders over MijnCWZ voor kinderen en ouders