Online inchecken

Op MijnCWZ kunt u thuis alvast online inchecken voor uw afspraak. U controleert op MijnCWZ een aantal gegevens en ontvangt daarna een e-mail met een QR-code. Met de QR-code kunt u zich in het ziekenhuis sneller aanmelden bij een meldzuil. Thuis online inchecken is gemakkelijk en bespaart tijd op de dag van uw afspraak!

Voordelen van online inchecken op MijnCWZ

 • U hoeft minder lang te wachten bij de Meldpunten.
 • Bij online inchecken controleert u thuis in MijnCWZ een aantal persoonlijke gegevens. Zoals uw adresgegevens,  e-mailadres en telefoonnummer, zorgverzekering, huisarts, apotheek en uw toestemmingen. Als gegevens niet kloppen, dan kunt u ze aanpassen. Dat doet u thuis op uw gemak.
 • Zo zorgen we ervoor dat uw gegevens bijgewerkt zijn, zodat we u betere en veilige zorg kunnen geven.

Online inchecken kan op de dag voor of van uw afspraak. U ontvangt daarover van ons een e-mail.

Goed om te weten

 • De eerste keer dat u online incheckt, controleert u gegevens. Een volgende keer hoeft u minder stappen te doorlopen en gaat online inchecken nóg sneller. Komt u vaker in CWZ? Dan hoeft u maximaal elk half jaar uw gegevens opnieuw te controleren.
 • De meldzuilen staan bij de Meldpunten. Op onze poliklinieken in Druten en Waalsprong kunt u de QR-code laten scannen door een medewerker bij de balie.
 • Scannen vanaf de mobiele telefoon is het gemakkelijkste. U kunt de code ook thuis afdrukken en vanaf papier scannen. Houd de code dan op voldoende afstand van de scanner.
 • Online inchecken is gemakkelijk en snel, maar niet verplicht. Zonder online inchecken en QR-code kunt u zich aanmelden bij een meldzuil met uw geldig legitimatiebewijs. Ook als uw aanmelding met QR-code in het ziekenhuis toch niet lukt, dan kan dat. Uw aanmelding duurt dan wel langer.
 • De medewerkers en vrijwilligers van de Meldpunten zijn er om u in het ziekenhuis te helpen met aanmelden en vragen te beantwoorden.

Online inchecken stap voor stap

 1. U ontvangt van CWZ een e-mail dat u online kunt inchecken.
 2. Log in op MijnCWZ met DigiD.
 3. Bij 'nieuwe meldingen' op de startpagina klikt u op de knop ‘Inchecken’.
 4. U controleert een aantal gegevens.
 5. U ontvangt een e-mail met een QR-code.
 6. In het ziekenhuis scant u de code bij een meldzuil. De meldzuilen staan bij de meldpunten.
 7. U scant de code vanaf uw mobiele telefoon. 
 8. Als u de QR-code heeft gescand, weten wij dat u er bent. Uw afspraakticket met nieuwe QR-code en uw eerste afspraak / route wordt afgedrukt door de meldzuil. U  kunt daarna doorlopen naar uw afspraak.
 9. Heeft u op dezelfde dag nog een afspraak? Scan de QR-code op de afspraakticket na uw eerste afspraak bij een meldzuil om u aan te melden voor de volgende afspraak.