Vernauwing van de plasbuis operatie

Dit is een operatie om de vernauwing van de plasbuis te verhelpen. 

Bij een vernauwing van de plasbuis zit littekenweefsel in de plasbuis. Hierdoor is de plasbuis smaller dan ‘normaal’ en gaat het plassen moeilijker. Er zijn twee soorten operaties.

Hoe verloopt het opheffen van een vernauwing van de plasbuis?

Het opheffen ervan gaat via een operatie. Er zijn twee soorten operaties Voor beide operaties krijgt u narcose of een ruggenprik.

Operatie volgens Sachse
Via de plasbuis brengt de arts een hol buisje naar binnen tot aan de vernauwing. Door het holle buisje gaat een mesje. Met dat mesje snijdt de arts het littekenweefsel weg.

Operatie volgens Otis
Een speciaal instrument spant de plasbuis op. Aan het instrument zit een mesje. Met dit mesje maakt de arts een klieving van een paar millimeters diep.

Waar gebeurt het opheffen van een vernauwing van de plasbuis?

Beide operaties gebeuren door de uroloog op de operatiekamer. 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.