Vernauwing van de plasbuis operatie

Operatie om de vernauwing van de plasbuis te verhelpen. 

Hoe gebeurt het opheffen van een vernauwing van de plasbuis?

Mensen met een vernauwing van de plasbuis hebben littekenweefsel in de plasbuis zitten. Hierdoor is de plasbuis smaller dan ‘normaal’ en gaat het plassen moeilijker. Het opheffen ervan gaat via een operatie. Deze ingreep heet een operatie volgens ‘Sachse’ of ‘Otis’. Voor beide operaties krijgt u narcose of een ruggenprik.

Soorten operatie

Operatie volgens Sachse

Via de plasbuis brengt de arts een hol buisje naar binnen tot aan de vernauwing. Door het holle buisje gaat een mesje. Met dat mesje snijdt de arts het littekenweefsel weg.

 

Operatie volgens Otis

Een speciaal instrument spant de plasbuis op. Aan het instrument zit een mesje. Met dit mesje maakt de arts een klieving van een paar millimeters diep.

 

Waar gebeurt het opheffen van een vernauwing van de plasbuis?

Beide operaties vinden plaats op de operatiekamer (OK) van CWZ. 

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.