Botbreuk zetten

Als een bot gebroken en verschoven is kan de arts de botbreuk 'zetten'.

Dat wil zeggen dat de arts uw bot weer op de goede plek terug plaatst.

Hoe verloopt het zetten van een botbreuk?

Een botbreuk doet veel pijn, net als het terugzetten ervan. Daarom wordt u verdoofd. Meestal is dat plaatselijk, maar soms bent u ook volledig onder narcose. Daarna zet de arts de botten die verschoven zijn weer op de goede plek. Dit doet hij of zij met de hand. Na het zetten van het bot krijgt u een spalk van gips. Er wordt een röntgenfoto gemaakt om te controleren of uw botten weer op de goede plek liggen.

Waar vindt het zetten van een botbreuk plaats?

Uw breuk wordt gezet op de spoedeisende hulp of op de operatiekamer (OK) van CWZ. Daarna krijgt u een spalk van gips.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.