Balzak operatie

Er zijn 3 operaties aan de balzak, ook wel scrotum genoemd.

  • Behandeling van een hydrocele. Dit is een zwelling van de balzak.
  • Behandeling van een spermatocele. Dit is een holte gevuld met spermacellen.
  • Behandeling van een varicocele. Dit is een spatader in de balzak.

Hoe verloopt een balzak operatie?

U wordt alleen geopereerd als u klachten heeft door één van de aandoeningen. Bij alle 3 de operaties krijgt u narcose of een ruggenprik.

Behandeling van een hydrocele
Om te beginnen maakt de arts een snede in uw balzak. Via deze snede inspecteert hij de bal en bijbal en verwijdert hij de hydrocele. De wond wordt met oplosbare hechtingen gesloten. U krijgt verbandgazen om de wond. De operatie duurt ongeveer een half uur.

Behandeling van een spermatocele
De arts maakt een snede in uw balzak. Via deze snede inspecteert hij de bal en bijbal en verwijdert hij de spermatocele. De wond wordt met oplosbare hechtingen gesloten. U krijgt verbandgazen om de wond. De operatie duurt ongeveer een half uur.

Behandeling van een varicocele
Bij een varicocèle stelt de arts het defecte bloedvat buiten werking door het dicht te binden. Dit kan via een kijkoperatie met een kleine snede links onder in de buik. Ook kan de varicocele worden geëmboliseerd op de afdeling radiologie. Hierbij wordt het bloedvat dichtgekit.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.