Aambeien operatie

De operatie is bedoeld om de aambeien kleiner te laten worden.

Als u ondanks een aantal rubberband ligatie behandelingen toch nog last houdt van aambeien, is een operatie mogelijk. 

Hoe verloopt een operatie aambeien?

In CWZ worden 2 soorten operaties veel uitgevoerd. We kiezen eerst de HAL/RAR methode omdat deze het minst pijnlijk is. Als deze ingreep niet het gewenste effect heeft, komt de hemorroïdectomie in beeld.

HAL/RAR
Bij deze operatie hecht de chirurg de vaatjes dicht die aambeien van bloed voorzien. Ook plaatst hij een aantal hechtingen om het aambeiweefsel weer naar het oorspronkelijke niveau te krijgen.

Hemorroïdectomie
Bij deze operatie snijdt de chirurg de aambeien bijna volledig weg. Het is een hele effectieve ingreep, maar er is een grote kans op pijn. De pijn verdwijnt na een aantal weken.

Waar vindt de operatie aambeien plaats?

Bij beide operaties krijgt u een ruggenprik of een narcose. U komt hiervoor naar een chirurg van het behandelcentrum (dagopname).

Tom Willems over behandeling aambeien

'In de artsen van CWZ kun je vertrouwen hebben', vindt Tom Willems. Hij is een paar keer aan aambeien behandeld.

Tom Willems,
patiënt Chirurgie-heelkunde
Lees zijn verhaal

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.