Patiëntenverhalen over anale klachten

Patiënten vertellen over de respectvolle begeleiding bij anale klachten in CWZ Nijmegen. We hebben een speciaal spreekuur anale klachten.

Tom Willems

‘Ik had al 9 jaar klachten toen ik besloot om naar de huisarts te gaan. Het bleken aambeien. 4 keer werd ik behandeld met bandjes, helaas met onvoldoende resultaat. In 2008 volgde een operatie en was ik een aantal jaar klachtenvrij. Tot vorig jaar. Ik had af en toe een vieze broek. Omdat ik voor de klas sta, liep ik met maandverband van mijn vrouw rond. Heel vervelend. Dus weer naar CWZ.’ Lees zijn verhaal.

Loes van Bommel

‘De begeleiding in CWZ is heel prettig. Dat je aambeien hebt, hang je niet aan de grote klok. Je voelt je erg opgelaten. Dan is het hartstikke fijn als je altijd dezelfde dokter ziet. Ik moest er niet aan denken om steeds hetzelfde verhaal te moeten vertellen aan weer een andere arts. ‘We doen hier niet anders’ kreeg ik te horen als ik in een genante houding op de tafel lag. De physician assistant wist ook goed wat er tijdens de vorige afspraak was gebeurd. Ik houd van recht door zee, van stappen ondernemen. Met hem kwam ik snel to the point.’ Lees haar verhaal.