Verloskunde

Zwangere vrouwen met een medische indicatie bezoeken geregeld de afdeling verloskunde. Bij verloskunde komen ook vrouwen met gynaecologische problemen en mensen met een kinderwens.

Wie zijn we bij verloskunde?
Bij CWZ verloskunde werken gynaecologen en klinisch verloskundigen. Samen met verpleegkundigen en andere medewerkers zorgen zij voor begeleiding bij zwangerschap en bevalling. Er is een verloskundig spreekuur en een verpleegkundig spreekuur. Jaarlijks komen er ongeveer 1700 baby's ter wereld in onze kraamsuites.

Wat doen we bij verloskunde?
Als er iets niet goed gaat tijdens de zwangerschap, dan komt u bij een van onze gynaecologen onder behandeling. Soms wordt u thuis gemonitord tijdens de zwangerschap. Verder begeleiden we bij uw bevalling.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 82 45
maandag - vrijdag
8.00 - 17.00 uur

Gang van zaken verloskunde

  • U meldt zich bij de inschrijfbalie van de poli. Deze balie is direct rechts van de ingang. Na het afgeven van uw registratiekaart krijgt u een nummer.
  •  Daarna neemt u plaats in de wachtruimte. U wacht tot uw nummer in het scherm verschijnt. Het eerste getal van uw nummer is het kamernummer waar u verwacht wordt.
  • Wanneer u een afspraak heeft bij de verpleegkundige dan ontvangt u geen nummer. Zij komt u halen uit de wachtruimte.
  • Tijdens het consult stellen we vragen (anamnese), voeren controles uit en maken eventueel een echo. Wanneer een vervolgafspraak of vervolgonderzoek nodig zijn, krijgt u een briefje mee.
  • Dit briefje geeft u af bij de afsprakenbalie. Deze is vlak bij de wachtruimte. De doktersassistente maakt de vervolgafspraak en regelt de onderzoeken. Hierbij houdt ze rekening met uw wensen voor een bepaalde dag of bepaalde zorgverlener. Geef die wensen dus aan.

Zwanger? Download voor uw eerste afspraak Zwapp!

Wij gebruiken de zwangerschapsapp Zwapp. Zo kunnen we u persoonlijke medische informatie geven tijdens uw zwangerschap. Wilt u voor de eerste afspraak Zwapp downloaden en de vragenlijst invullen?

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.