Verloskunde verpleegafdeling A42

Als er complicaties optreden in de zwangerschap kan het nodig zijn om een aanstaande moeder op te nemen en extra te bewaken.

Deze vrouwen kunnen – als dat verantwoord is – thuis worden gemonitord. De afdeling heeft het Care4Neo-keurmerk.

Als uw kindje te vroeg geboren is of als het ziek is, kan uw baby opgenomen worden op de afdeling neonatologie. U kunt dan bij uw kindje in het ziekenhuis blijven.

Toon meer

Zorgverleners

Iedere patiënt heeft een vaste gynaecoloog. U ziet deze altijd op de polikliniek. Op de verpleegafdeling komt niet altijd uw eigen dokter langs. Patiënten zien dagelijks de zaalarts: een arts-assistent in opleiding tot gynaecoloog. Twee keer per week loopt een gynaecoloog (chef de clinique) visite op de afdeling. Het meeste heeft u te maken met de verpleegkundigen. Deze personen zijn samen verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de verpleegafdeling.
Meer over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.

Dagindeling

7.30 uur Controle van de polsslag en temperatuur
7.30 uur Tussen 7.30 uur en 9.30 uur wordt zonodig bloed geprikt voor onderzoek. Graag op de kamer blijven.
7.40 uur Start mogelijkheid om te ontbijten (roomservice)
8.15 uur Start artsenvisite. Uw verpleegkundige kent het programma.
9.00 uur Heeft u een revalidatieschema, dan kunt u daarop lezen welke activiteiten u op welk moment mag verrichten. Zonodig doet u tot 12.00 uur oefeningen met de fysiotherapeut
9.30 uur Warme en koude dranken
12.00 uur Medicijnronde
12.10 uur Vanaf dit tijdstip kunt u de warme maaltijd gebruiken. Dat kan ook ’s avonds. Na de maaltijd is er gelegenheid om te rusten.
13.00 uur Hierna kunt u zich verzorgen. Zo nodig helpen wij u daarbij.
14.30 uur Tussen 14.30 uur en 15.00 uur hebben de verpleegkundigen een werkbespreking
15.00 uur Medicijnronde. Warme en koude dranken. De verpleegkundige geeft informatie over de onderzoeken van de volgende dag, indien van toepassing. Indien nodig komt een verpleegkundige u opfrissen of verzorgen. Ook is het mogelijk dat de fysiotherapeut komt om oefeningen met u te doen.
17.00 uur Medicijnronde.
17.55 uur Vanaf dit tijdstip kunt u een broodmaaltijd gebruiken. U kunt ook warm eten als u wilt.
19.00 uur Warme en koude dranken
20.00 uur Indien nodig komt een verpleegkundige u verzorgen.
21.30 uur Na dit tijdstip proberen wij te zorgen voor rust op de patiëntenkamers, zodat u kunt slapen. De grote verlichting gaat uit.
's Nachts Een verpleegkundige maakt regelmatig een rondgang over de afdeling om te kijken of alles in orde is. Mocht u niet kunnen slapen of heeft u behoefte aan een praatje, bel dan gerust.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.

Opname en verblijf op de verpleegafdeling

Lees alles over het verblijf op de verpleegafdeling.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.