Medische microbiologie en infectieziekten

Bij ziekenhuisopname met een onduidelijke aandoening helpt de afdeling medische microbiologie en infectieziekten om verwekkers van infectieziekten op te sporen.

Dat kunnen bacteriën, virussen, gisten, schimmels of parasieten zijn. Ook doen we onderzoek naar allergieën, reumatische ziekten en andere stoornissen van het afweersysteem.

Bereikbaarheid

024 365 75 15
maandag - vrijdag
8.30 - 17.00 uur
Zaterdag
8.30 -12.00 uur
Ontvangst materiaal
024 365 75 15 
Secretariaat
024 365 75 14

Contact en afgifte materiaal

Telefoon
Ontvangst materiaal: 024 365 75 15  
Secretariaat: 024 365 75 14

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.30 tot 17.00 uur
Zaterdag: 8.30 tot 12.00 uur

E-mail
MMB@verwijder-dit.cwz.nl 

Persoonlijke afgifte materiaal
Tijdens openingstijden: C70
Buiten openingstijden: alleen materiaal verpakt in een pendelenvelop: C70 - brievenbus bij het afgifteloket.

Adres
Medische microbiologie en infectieziekten C70
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015
6500 GS Nijmegen

Infectiepreventie

De afdeling infectiepreventie voert taken uit om verspreiding van infectieziekten te voorkomen. Bij uitbraken van infectieziekten, bijvoorbeeld van de ziekenhuisbacterie MRSA, wordt de bron opgespoord en aangepakt om verdere verspreiding tegen te gaan. Goede hygiëne speelt hierbij een belangrijke rol.

Meldingsplicht infectieziekten
Als laboratorium zijn wij verplicht om bepaalde infectieziekten te melden bij de GGD. Dit is in het kader van de Openbare Gezondheidszorg. Het kan dus gebeuren dat de GGD contact op neemt met u en/of uw huisarts om te achterhalen hoe u een bepaalde infectieziekte opgelopen kunt hebben. Zo proberen we te voorkomen dat een besmettelijke ziekte zich verder verspreidt.

Kwaliteit: accreditaties en erkenningen

De kwaliteit van onze onderzoeken heeft voor ons de hoogste prioriteit. We zijn trots op onze accreditaties en erkenningen.

Prijslijsten / tarieven ziekenhuiszorg

Hier vindt u de prijslijsten/tarieven van medische microbiologie.

Expertisecentrum schimmelinfecties

In CWZ is het landelijk expertisecentrum schimmelinfecties gevestigd. Het is een erkend centrum voor zeldzame ziekten waar veel onderzoek plaatsvindt.

Naar het expertisecentrum

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.