Dermatologie

Wij onderzoeken en behandelen huidaandoeningen. Bijvoorbeeld eczeem, psoriasis, maar ook huidkanker.

Meer over dermatologie
Ook andere aandoeningen behoren tot de dermatologie, zoals bijvoorbeeld spataderen, geslachtsziekten, haar- en nagelafwijkingen en allergologische aandoeningen. Patiënten kunnen met alle huidproblemen terecht bij CWZ, zowel voor onderzoek als voor behandeling.

Dermatologie in polikliniek Jonkerbosch
Patiënten kunnen voor hun afspraak terecht op locatie CWZ polikliniek Jonkerbosch. Deze polikliniek bevindt zich op het CWZ hoofdterrein, vlakbij het hoofdgebouw.

Meldpunt 4B
Dermatologie deelt de polikliniek met plastische chirurgie en sportgeneeskunde. Zij hebben dan ook een gezamenlijk Meldpunt 4B. Mocht u geen registratiekaart hebben, dan kan deze ook bij Meldpunt 4B worden gemaakt. Patiënten hoeven zich niet eerst te melden of registeren in het hoofdgebouw.

Toon meer

Contact en afspraken

Afspraak maken
U kunt bij dermatologie behalve telefonisch ook online een afspraak plannen, verzetten of annuleren via het patientportaal MijnCWZ.

CWZ Waalsprong (Oosterhout)
Iedere week is er op maandag (hele dag), dinsdag (hele dag) en donderdagochtend een dermatoloog op de polikliniek CWZ Waalsprong. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt. Dit kan alleen telefonisch en niet online via MijnCWZ.

U kunt snel terecht
Wij kennen korte toegangstijden voor uw eerste consult en ook in het behandeltraject hoeft u niet lang te wachten. Bekijk de wachttijden.

Gang van zaken

  • Mocht u geen registratiekaart hebben, dan kan deze bij Meldpunt 4B worden gemaakt.
  • U gaat naar Meldpunt 4B. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een meldzuilof bij een medewerker van het Meldpunt.
  • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. Hier kunt u gratis koffie of water nemen.
  • De doktersassistente roept u op en brengt u naar een onderzoekskamer. Zij ondersteunt de dermatoloog tijdens het spreekuur.
  • De dermatoloog stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet de dermatoloog lichamelijk onderzoek. Daarna wordt het vervolg bepaald. Dat kan een vervolgonderzoek zijn, een controleafspraak of een behandeling.
  • Als er meer onderzoek of een behandeling nodig is, wordt dat geregeld.
  • Zonodig wordt u doorverwezen naar de polikliniek heelkunde, plastische chirurgie of eventueel een andere polikliniek van CWZ.

Eerste polikliniek bezoek
Komt u voor het eerst of heeft u een nieuwe verwijzing? Dan leest u hier hoe de gang van zaken is bij het eerste polikliniek bezoek.

  • Het consult duurt circa 10 minuten.
  • De dermatoloog zal vaak het gehele lichaam (de hele huid) willen onderzoeken op mogelijk meerder plekken. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Houd er rekening mee dat u gevraagd zult worden zich uit te kleden. 
  • Het kan zijn dat een plekje door de patholoog onderzocht moet worden. Door middel van een biopt, een soort appelboortje, neemt de assistente een stukje weefsel af. Dit wordt opgestuurd naar de patholoog voor onderzoek. Dit wordt altijd met u besproken.

Wie ziet u?

  • Tijdens de afspraak ziet u in een korte tijd verschillende mensen die werkzaam zijn op onze polikliniek.
  • Een doktersassistente of een stagiaire doktersassistente, roept u uit de wachtkamer en u neemt plaats in een spreekonderzoekkamer.
  • De co-assistent voert meestal het eerste gesprek en vraagt naar uw klachten. Vaak wordt ook het eerste onderzoek uitgevoerd.
  • De dermatoloog of dermatoloog in opleiding komt daarna. Samen met de co-assistent wordt het consult met u voortgezet.
  • Voor eventuele behandelingen, onderzoeken of een vervolgafspraak zorgt vervolgens weer de doktersassistente.
  • Soms kan het voorkomen dat meerdere artsen gevraagd worden om mee te kijken en samen te overleggen.

Speciale spreekuren

Speciaal eczeem spreekuur
Eczeem is een vervelende aandoening. Gelukkig is er veel aan te doen. We hebben een speciaal eczeem spreekuur.

Samenwerking met gynaecologie
Samen met de afdeling gynaecologie hebben wij een vulvaspreekuur, speciaal voor vrouwelijke klachten.

Handige links

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.