Kanaalstenose operatie

Wat is een kanaalstenose operatie?

Met een kanaalstenose operatie maakt de arts ruimte voor uw zenuwen door beschadigingen in uw rug- of nekwervels te verwijderen. Hierdoor zullen uw klachten verdwijnen. Een kanaalstenose operatie wordt ook wel een laminectomie operatie of ILD (interlaminaire decompressie) genoemd.

Telefonisch spreekuur

Voor vragen over de wachtlijst, wachttijden en poli- en operatieplanning kunt u tijdens het telefonisch spreekuur (elke werkdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur) bellen naar 024 36 58 762.

 

 

 

Hoe gaat een kanaalstenose operatie?

Eerst wordt u onder narcose gebracht. U bent dan volledig verdoofd. Daarna maakt de chirurg een sneetje in uw rug. De lengte van dit sneetje is per persoon verschillend. Tijdens de operatie wordt de rugspier opzij geschoven en komen de wervels vrij te liggen. Vervolgens verwijdert de chirurg de wervelbogen gedeeltelijk of helemaal. Ook haalt de chirurg eventuele botwoekering of verdikt bindweefsel weg. Dit zorgt ervoor dat uw zenuwen weer de ruimte krijgen, waardoor uw rug- of beenklachten verdwijnen. De wond wordt gehecht met oplosbare hechtingen. De operatie duurt ongeveer 60 minuten als het om één wervelniveau gaat, anders zal dit langer zijn.

Waar gebeurt een kanaalstenose operatie?

Als u kanaalstenose heeft, wordt u behandeld op de verpleegafdeling van orthopedie. De operatie vindt plaats in de operatiekamer.

Meer over een kanaalstenose operatie

U verlaat hiermee de informatiepagina's over specialisme neurochirurgie.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.