Thuistest slaapapneu

Een checklist om te kijken hoe groot bij u de kans is op slaapapneu (OSAS).

Op de site van de Nederlandse Vereniging van Slaapapneu Patiënten vindt u thuistesten. Als de kans op OSAS groot is, kan het verstandig zijn om contact op te nemen met uw huisarts en de klachten te bespreken. U kunt de huisarts vragen om een verwijzing naar het slaapcentrum van CWZ.

Instructies thuistest

Het invullen van deze vragenlijst duurt een minuut. Alle vragen moeten ingevuld worden. Op alle vragen is maar één antwoord mogelijk. Na het beantwoorden van de vragen klikt u op de knop ‘Inzenden’. Daarna krijgt u meteen uw uitslag in beeld te zien.

Betrouwbaarheid van de thuistest

U bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van de vragenlijst. De uitkomsten van de vragenlijst geven u géén (definitieve) diagnose. Een diagnose kan alleen na een persoonlijke afspraak met een arts gesteld worden, waarbij vrijwel altijd ook een nachtelijk slaaponderzoek nodig is. CWZ kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor uitkomsten, fouten of onvolledigheden van deze thuistest. Bij of na het invullen van de test komt geen behandelingsovereenkomst met (de artsen van) het CWZ tot stand. Het invullen van de thuistest is volledig anoniem. De resultaten van deze thuistest worden niet door het CWZ opgeslagen of gebruikt.

U kunt dit onderzoek krijgen bij deze aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit onderzoek te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.