Borstreconstructie met eigen weefsel overige technieken

Na een borstamputatie kan de plastisch chirurg weer een nieuwe borst maken.

Met overige technieken voor een borstreconstructie met eigen weefsel maakt hij een borst die zo veel mogelijk lijkt op uw oorspronkelijke borst.

Overige technieken van een borstreconstructie met eigen weefsel

SIEA flap
SIEA-lap (Superficial Inferior Epigastric Artery flap). Net als de DIEAP-flap maakt men bij de SIEA-flap gebruik van de huid en het vetweefsel uit de buikstreek. Het enige verschil met de DIEAP-flap zit in het gebruik van een ander, meer oppervlakkig bloedvat. Deze methode kan alleen worden uitgevoerd als dit bloedvat voor een goede doorbloeding kan zorgen.

SGAP flap
SGAP-lap (Superior Gluteal Artery Perforator Flap). Deze methode is geschikt voor vrouwen met weinig of niet bruikbaar buikweefsel of vrouwen die een voorkeur hebben voor het gebruik van huid- en vetweefsel van de billen. Bij deze methode wordt ook een bloedvat meegenomen en aangesloten op een bloedvat in de borststreek om een doorbloeding van het weefsel te krijgen.

TMG flap
TMG-lap (Tranverse Myocutaneous Gracilis Flap). Bij deze methode wordt huid en vetweefsel weggenomen van de binnenkant van de dij of dijen. Met deze flap kan een borst direct geconstrueerd worden na een borstbesparende operatie maar ook na een borstamputatie. Het litteken valt in de lies en aan de binnenkant van het bovenbeen, waardoor het niet of nauwelijks zichtbaar is.

Waar gebeurt een borstreconstructie met eigen weefsel overige technieken?

Een borstreconstructie met eigen weefsel gebeurt op de afdeling plastische chirurgie van CWZ.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.