CWZ-keuzes en speerpunten

CWZ focust zich op brede basiszorg, expertisecentra en 3 speerpunten: spoedzorg, oncologie en vitaal & bewegen.

Brede basiszorg

CWZ levert waardevolle en zinnige zorg
Uiteraard bieden we de brede basiszorg bij alle specialismen, zoals iedereen van ons gewend is. Daarbij gaat het om zorg die echt iets toevoegt en ook echt nodig is. Het betekent dat we sommige onderzoeken en behandelingen minder of niet meer doen. Of dat we zorg op een andere plek of digitaal aanbieden. Waarbij we altijd oog hebben voor de patiënt en zijn persoonlijke situatie. 

Expertisecentra

CWZ-expertisecentra krijgen prioriteit
Op deze gebieden hebben we méér in huis dan andere ziekenhuizen. Ook mensen van buiten de regio weten onze expertisecentra te vinden. Het prostaatkankercentrum en expertisecentrum knie zijn het bekendst, maar we hebben nog meer expertises in huis. In deze expertisecentra gaan unieke gespecialiseerde zorg, wetenschappelijk onderzoek en innovaties hand in hand. Ze zorgen voor het werkklimaat waarin ambitieuze artsen en verpleegkundigen kunnen groeien en graag komen werken.

Speerpunt spoedzorg

CWZ heeft sterke rol in spoedketen
Onze spoedzorg blijft de komende jaren heel belangrijk voor de regio. Voor mensen die acute zorg nodig hebben, staan we 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar. Het is daarbij belangrijk dat alle schakels in de spoedzorgketen goed op elkaar aansluiten: van huisarts naar het ziekenhuis, binnen CWZ, en daarna van het ziekenhuis naar thuiszorg of verpleeghuis. In deze integrale spoedzorgketen wil CWZ zijn rol versterken. Die rol past ons. We werken bijvoorbeeld al bijna 10 jaar dag en nacht samen met de huisartsen, tandartsen en apothekers op het Spoedplein bij CWZ. 

Speerpunt oncologie

CWZ is deskundig en steunend bij kanker
Veel mensen krijgen met kanker te maken, zelf of hun naasten. In die onzekere tijd hebben ze niet alleen de beste behandeling nodig, maar verdienen ze het ook om gezien te worden als mens. We willen dat kankerpatiënten en hun familie ons ervaren als een deskundige en steunende partner in een ingrijpend traject. Bij alle vormen van kanker, maar vooral bij de meest voorkomende (borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker), willen we dat mensen voor óns kiezen.

Speerpunt vitaal en bewegen

CWZ maakt werk van preventie
We gaan meer werk maken van preventie. Als CWZ hebben we veel kennis op dit gebied. Wie meer beweegt, gezonder eet en ongezonde gewoontes laat, komt minder in het ziekenhuis. Een verandering in leefstijl is vaak moeilijk. Niet voor iedereen is het idee vanzelfsprekend dat je zélf invloed hebt op je gezondheid. We kunnen veel bereiken als mensen aan een gezonde leefstijl werken met de hulp van huisartsen, thuiszorg, welzijnsorganisaties én CWZ samen. In persoonlijk  contact én via digitale zorg. Zo proberen we gezondheidsproblemen vóór te zijn en heropnames te voorkomen. Het verbetert de kwaliteit van leven, voorkomt veel leed en onnodige kosten.