CWZ-missie

Dat we met hart en ziel klaar staan voor onze patiënten is van alle tijden. Dat beweegt ons tot op de dag van vandaag. Op deze pagina leest u over onze missie.

Wat CWZ beweegt tot op de dag van vandaag

Het begon met onze voorouders die zich het lot van de zieken en armen aantrokken en in 1850 het katholieke Canisiusziekenhuis en het protestantse Wilhelminaziekenhuis stichtten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden onze kelders als schuilplaats voor vele extra patiënten en angstige burgers. En zo laat onze historie nog veel meer voorbeelden zien. Mensen die hulp en zorg nodig hebben, staan al 170 jaar op de eerste plek. Wat voor hen het beste is, beweegt ons tot op de dag van vandaag.

Dit is onze missie

  • Samen werken we elke dag aan de gezondheid en vitaliteit van patiënten, medewerkers en inwoners van Nijmegen en wijde omgeving.
  • Wij zijn partner van de patiënt, en hét aanspreekpunt voor de tweedelijns medisch specialistische zorg.
  • Als topklinisch ziekenhuis bieden we aantoonbaar waardevolle en zinnige zorg, door in te zetten op onderzoek en innovatie. Dat doen we met iedereen in ons netwerk.
  • We zijn een inspirerend opleidingsziekenhuis waar medewerkers zich uitgedaagd voelen, zich ontwikkelen en iedere dag met plezier komen werken.

Meer lezen over onze historie