Expertisecentra

CWZ heeft op een aantal gebieden unieke expertise. Het gaat om bovengemiddeld complexe aandoeningen, waarbij de patiëntenzorg is verweven met opleiding en wetenschappelijk onderzoek in topklinische zorg. Voor deze zorg kunnen mensen niet in elk ziekenhuis terecht.

Expertisecentra STZ

CWZ heeft 4 expertisecentra erkend door Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen. 

STZ prostaatkanker expertisecentrum

Het STZ prostaatkanker expertisecentrum staat voor excellente, innovatieve diagnostiek en behandelingen voor alle stadia van prostaatkanker. Koploper robotoperaties. 

STZ expertisecentrum knie

Het STZ expertisecentrum knie biedt unieke expertise op het gebied van knieschijfproblemen, met name patellofemorale chirurgie.

STZ Centrum hoofd- en aangezichtspijn

In dit gespecialiseerde STZ centrum hoofd- en aangezichtspijn kunnen mensen terecht voor de behandeling van chronische hoofd- en aangezichtspijn. 

STZ Vivendia (KDCN)

Vivendia heeft veel kennis en landelijke bekendheid op het gebied van kinderdiabetes.

Europese expertisecentra erkend door ministerie van VWS

CWZ heeft 3 door VWS erkende Europese expertisecentra. Deze centra hebben geen STZ-erkenning, maar leveren het ziekenhuis een waardevol internationaal netwerk voor gezamenlijke doorontwikkeling van een vakgebied.

Expertisecentrum voor schimmelinfecties

Het expertisecentrum voor schimmelinfecties Radboudumc/CWZ is een van vijf Europese centra op het gebied van mycologie.

Expertisecentrum maligne hyperthermie

In het expertisecentrum maligne hyperthermie is alle kennis aanwezig over deze zeldzame erfelijke aandoening die een levensbedreigende complicatie kan geven bij algehele anesthesie. 

Expertisecentrum CTX

In het expertisecentrum CTX behandelt bijna alle Nederlanders met de zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte cerebrotendineuze xanthomatose. 

Expertisecentra Wet Bijzondere Medische Verrichtingen

CWZ heeft 3 expertisecentra die ingrepen verrichten die vallen onder de WBMV (Wet Bijzondere Medische Verrichtingen) en die alleen uitgevoerd mogen worden in ziekenhuizen met een vergunning. 

Expertisecentrum PCI/dotteren kransslagader

In het expertisecentrum percutane coronaire interventies (PCI) is alle expertise aanwezig over dotteren van het hart.

Expertisecentrum ICD

In het expertisecentrum ICD beschikken de hartspecialisten over veel expertise op het gebied van implanteerbare cardioverter-defibrillator bij de behandeling van hartritmestoornissen.

Expertisecentrum bijzondere neurochirurgie

Het expertisecentrum bijzondere neurochirurgie maakt deel uit van het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen. Dit is een van de 13 centra in Nederland die bijzondere neurochirurgie mogen uitoefenen. Het is een samenwerkingsverband met Radboudumc.