Oogdrukmeting

Bij een oogdrukmeting meet de arts de druk in uw oog of ogen.

Hoge oogdruk kan duiden op glaucoom. Alle patiënten die voor het eerst op de polikliniek komen krijgen een oogdrukmeting. Bij volgende bezoeken krijgt u deze meting als de arts vermoedt dat de druk in uw oog of ogen te hoog is.

Hoe verloopt een oogdrukmeting?

De meting kan op verschillende manieren gebeuren. Meestal gebeurt het met een luchtpufje. Maar het kan ook met andere apparaten. Daarbij krijgt u soms verdoving met een verdovingsdruppel.

Waar vindt een oogdrukmeting plaats?

De meting vindt plaats op de polikliniek oogheelkunde.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.