Oogkliniek

Bij de oogkliniek kunt u terecht voor alle aandoeningen aan het oog, zoals staar, macula degeneratie, glaucoom of oogontsteking. Ook doen we bijna alle behandelingen.

Wie zijn we?
De oogkliniek telt 8 oogartsen. Zij doen samen met alle andere medewerkers hun best om optimale en veilige zorg te bieden. We zijn de grootste aanbieder van oogzorg in de regio Nijmegen. Onze orthoptiebehandelingen en traanwegchirurgie zijn zelfs buiten de regio goed bekend.

Wat doen we?
U kunt bij ons terecht voor alle aandoeningen aan het oog, zoals staar, macula degeneratie, glaucoom of oogontsteking. Ook doen we bijna alle behandelingen. Bij spoed hoeft u nooit te wachten. We werken met de nieuwste technieken voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Iedere patiënt kan rekenen op onze volle aandacht. Voor de wat oudere en kwetsbare patiënt is het fijn dat de oogkliniek dicht bij de hoofdingang van het ziekenhuis ligt. Waar mogelijk proberen we alle onderzoeken tijdens één ziekenhuisbezoek te plannen.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 82 15
maandag - vrijdag
8.00 - 12.00 uur
13.00 - 16.00 uur

Afspraken en contact (met contactformulier)

Afspraak maken
Alleen voor spoedafspraken kunt u telefonisch contact opnemen. Alle andere afspraken krijgt u toegestuurd.

Polikliniek CWZ Waalspong (Oosterhout)
De wachttijd voor CWZ Waalsprong is wat korter: over het algemeen kunt u hier sneller terecht.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de oogkliniek. Een aantal afspraken kunt u ook afzeggen of wijzigen in patiëntportaal MijnCWZ. Of vul het contactformulier in. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

E-mailadres
info.oogheelkunde@verwijder-dit.cwz.nl

Gang van zaken oogheelkunde polikliniek

Spreekuren en onderzoek
Op de polikliniek oogheelkunde houden de oogartsen, orthoptisten en optometristen spreekuur. Optometristen en technisch oogheelkundige assistenten verrichten oogonderzoeken. 

Melden

  • U meldt zich tenminste 10 minuten voor de afspraaktijd bij Meldpunt Oogkliniek (naast de CWZ apotheek).
  • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. Hier kunt u gratis koffie of water nemen.

Bij de TOA of optometrist

  • Eerst komt u bij de ondersteuner: een technisch oogheelkundig assistent (TOA) of optometrist. Deze vraagt naar de klachten van uw ogen, uw algemene gezondheid en uw medicijngebruik. U krijgt ook een oogmeting.
  • Eventueel verricht de ondersteuner aanvullend onderzoek.
  • Als de ondersteuner uw ogen druppelt, moeten de druppels ongeveer 20 minuten inwerken voordat u naar de oogarts kunt.

Alle optometristen van CWZ zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici. Zo bent u verzekerd van zorg door een geregistreerde professional.

Bij de oogarts

  • De oogarts bekijkt uw ogen (hoornvlies, ooglens en netvlies). Hij stelt een diagnose en u krijgt eventueel een behandelplan.
  • Bij de afsprakenbalie maakt u een afspraak voor een vervolgafspraak of behandeling op korte termijn. Is de afspraak op langere termijn, dan sturen wij u die later toe.

Tips voor het polikliniekbezoek

  • Een eerste bezoek kan minimaal 45 minuten tot wel 2 uur duren.
  • Op de oogkliniek proberen wij alle onderzoeken zoveel mogelijk te combineren in één bezoek. Ook een uitgebreide nacontrole neemt vaak meer tijd in beslag. Natuurlijk kunt u altijd aangeven dat u voor aanvullende onderzoeken liever een keer terugkomt. Wij maken dan een vervolgafspraak.
  • Wij doen ons uiterste best om iedereen op de afgesproken tijd te helpen.Toch kan het spreekuur uitlopen. We hebben soms te maken met spoedgevallen of iemand die voorrang moet krijgen vanwege de oogklachten. Als u veel hinder ondervindt van de uitloop, meld dit dan even bij de afsprakenbalie. Dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen.
  • Het kan zijn dat u in de wachtkamer naast iemand zit die op dezelfde tijd een afspraak heeft. Dit kan te maken hebben met de vooronderzoeken die moeten gebeuren. De één krijgt eerst een meting bij de optometrist en de ander gaat direct naar de oogarts. Dus het lijkt alsof u op hetzelfde zit te wachten, maar dat is dan niet zo.
  • Het kan zijn dat uw ogen gedruppeld worden (ook bij korte nacontroles). Oogdruppels maken uw pupillen wijder. Daardoor kunt u enige uren wazig zien. Deelname aan het verkeer is op eigen risico. Wij adviseren u om altijd samen met een begeleider te komen. Het is handig om een zonnebril mee te nemen, omdat uw ogen na het druppelen gevoelig zijn voor licht.

Meer over de oogkliniek

Orthoptie
Orthoptie wil zeggen 'goed of recht kijken. Een goede samenwerking tussen de beide ogen is de basis voor een rechte oogstand.

Snel terecht voor de behandeling van staar
In de loop der jaren kan de ooglens vertroebelen, dit noemen we staar. De lens wordt hierdoor minder helder. 

Injecties bij macula degeneratie
Netvliesslijtage of macula degeneratie is de grootste oorzaak van slechtziendheid bij 50-plussers.

Groepsvoorlichting staar
Als er staar geconstateerd wordt en u komt in aanmerking voor een operatie dan is er op sommige dagen een groepsvoorlichting. Hier krijgt u aanvullende informatie over de operatie. Een doktersassistente vertelt u waar deze gegeven wordt. Het kan zijn dat u daar even moet wachten. De groepsvoorlichting duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.