Netvliesonderzoek

Dit is een onderzoek van het netvlies van uw oog. 

Bij bijna elke patiënt die voor het eerst in de oogkliniek komt, bekijken we het netvlies. Bij vervolgbezoeken bekijken we opnieuw of er reden is om dit onderzoek te doen (vraag dit vooraf even na omdat u daarna geen auto kunt rijden). Dat doen we ook bij een vermoeden van staar.

Hoe verloopt het netvliesonderzoek?

Voor het onderzoek krijgt u een oogdruppel om de pupil wijder te maken. Oogdruppels maken uw pupillen wijder. Daardoor kunt u enige uren wazig zien. Deelname aan het verkeer is op eigen risico. Wij adviseren u om altijd samen met een begeleider te komen. Het is handig om een zonnebril mee te nemen, omdat uw ogen na het druppelen gevoelig zijn voor licht.

Waar vindt een netvliesonderzoek plaats?

Het onderzoek gebeurt op de polikliniek oogkliniek.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.