Hoornvliesscan

Door een cornea topografie scan wordt met licht de vorm van de cornea vastgelegd.

De cornea (het hoornvlies) is het voorste gedeelte van het oog en kan soms een afwijkende vorm hebben. Bij opeenvolgende metingen kan de oogarts veranderingen van de vorm opsporen. Een ander woord voor hoornvliescan is cornea topografie.

U krijgt een hoornvliesscan als de oogarts een afwijkende vorm van uw cornea vermoedt of wil uitsluiten. Voorbeelden van een andere vorm van het hoornvlies zijn astigmatisme (cylinderafwijking van het oog) en keratoconus (vormafwijking van het hoornvlies).

Toon meer

Hoe verloopt een hoornvliesscan?

Tijdens het onderzoek zit u achter een camera. Uw hoofd rust op een kinsteun. Met één oog kijkt u naar een knipperend lampje. De oogheelkundig medewerker maakt vervolgens foto’s van uw ogen.

Waar vindt een hoornvliesscan plaats?

Dit onderzoek vindt plaats in de oogkliniek.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.